Okategoriserade
12:34 | 13 november 2013

Öppnade skönhetssalong som 20-åring

Hallstatjejen Jenny Hallberg har drivit skönhetssalongen Glamourous skin by Jenny i snart två år och efter flytten till den nya lokalen i centrala Hallstahammar blomstrar verksamheten.

Jenny Hallberg som äger salongen Glamourous skin by Jenny är bara 22 år och startade sin verksamhet endast 20 år gammal. Skönhetssalongen låg tidigare i Kanalhuset i Hallstahammar men flyttade i slutet av augusti till centrum vilket har gjort mycket för affärerna.

– Det märks jättestor skillnad, nu vet fler att jag finns eftersom de går förbi lokalen och det väcker uppmärksamhet med skönhetssalong och fiskspa, berättar Jenny.

Efter att ha gått handelsprogrammet på Kantzowska gymnasiet fick Jenny upp ögonen för Glida-skolan i Stockholm, det var under ett besök på Älvsjömässan som hon fick syn på utbildningen och vad den har att erbjuda.

– Eftersom jag alltid har varit intresserad av hud och smink så kändes det rätt, så jag fick den ett år långa utbildningen som en gåva av min mormor och morfar, säger hon.

Den ett år långa utbildningen gjorde Jenny till examinerad hud- och spaterapeut och med hjälp av arbetsförmedlingen fick hon bidrag till att starta eget. Hon letade i första hand efter en lokal i centrum men då det inte fanns tillgängligt för två år sedan startade hon salongen i Kanalhuset, när det sedan dök upp en ledig lokal i centrum var Jenny snabb med att få tag på den.

Hudvård, massage och fiskspa

Det som säljer mest är ansiktsbehandlingar och massage men salongen har även ett populärt fiskspa, små fiskar som äter upp förhårdnader från fötterna. Utöver det så är Jenny utbildad inom predikyr och fransförlängning som även det ingår i salongens utbud.

fiskspa

– Jag har totalt nio olika märken som jag är återförsäljare av och det är produkter som jag själv verkligen rekommenderar, och till våren har jag planer på att utbilda mig till nagelteknolog och då känns det som att utbudet är fulländat, förklarar hon.
Varje månad har salongen olika erbjudanden i form av reducerat pris på olika behandlingar.

– För mig är det viktigt att alla ska få känna sig fina och unna sig något extra, och nu till julen så finns det många bra erbjudanden vad gäller både produkter och behandlingar.

Har du några tips till unga tjejer och killar som vill starta eget?

– För det första måste man vara beredd på att det är mycket att tänka på, framförallt med försäkringar och ekonomi.

– Själv har jag haft mycket nytta av min gymnasieutbildning då jag lärde mig grunderna där, sedan så hjälper min mamma mig med ekonomin. Jag har även haft stor hjälp av min pappa som har hjälpt till att bygga upp alla väggar i nya lokalen samt lägga golv och så vidare, så jag tror att det är väldigt bra att få hjälp från nära och kära.

– Men innan man ens börjar starta upp något så bör man kolla upp allt ifrån efterfrågan och behov av det man ska göra till vad för regler som gäller. Man är jäkligt sårbar som egen företagare och det tar mer än ett år innan man är stadig.

– Jag har till exempel alltid kunnat ta ut lön, men det har inte varit någon självklarhet och ibland blir det inte mycket alls. Men det är även otroligt roligt och utmanande att ha eget, så jag kan verkligen rekommendera det om man är redo för allt vad det innebär, avslutar Jenny.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-