Okategoriserade
07:32 | 29 juni 2023

Vem vinner Allsvenskan 2023 enligt oddsen?

Med Allsvenskans mest spännande tränare ser det ut att bli nytt guld för MFF.

Vem vinner Allsvenskan 2023 enligt oddsen?
Sommaruppehållet är över och Allsvenskan 2023 ska avgöras. 18 omgångar återstår och det är Malmö FF som leder serien framför Elfsborg och BK Häcken. Tittar vi på oddsen hos bra Svenska betsidor är det Malmö FF som är ganska klara favoriter till oddsen 1,40. Därefter har Elfsborg och BK Häcken 5,50 i odds. Steget till Djurgården är sedan stort då Stockholmslaget har 81,00 i odds. Men först i november har vi svaret på vem som får lyfta Lennart Johanssons Pokal.

Så säger oddsen
Malmö FF – 1,40
BK Häcken – 5,50
IF Elfsborg – 5,50
Djurgårdens IF – 81,00
Kalmar FF – 151,00
Hammarby IF – 501,0
IFK Norrköping – 501,0
Brommapojkarna – 751,0

Malmö FF är klara favoriter
På de första tolv omgångarna har Malmö FF vunnit tio matcher, spelat en oavgjord och förlorat en match. Laget har tappat Hugo Larsson till Stuttgart medan Anders Christiansen är borta resten av säsongen. Samtidigt har Pontus Jansson, Otto Rosengren och Sebastian Jørgensen.

Med Allsvenskans mest spännande tränare ser det ut att bli nytt guld för MFF. Men det blir ingen enkel uppgift då utmanarna verkligen ser starka ut. Framförallt Elfsborg som gått oerhört bra och tagit många poäng. Dessutom krossade de MFF på hemmaplan med 3-0 och lär få behålla sina spetsspelare. Vill du ha fler odds på Allsvenskan hittar du fler spelbolag här.

Kan BK Häcken kombinera Europa med nytt guld?
BK Häcken har imponerat under stora delar av säsongen men har haft några oväntade förluster. Laget är visserligen bara tre poäng bakom MFF men har en match mer spelad. Dessutom ska BK Häcken in ett Europakval och lär tappa några tongivande spelare.

BK Häcken har inte kombinerat Europaspel med Allsvenskan tidigare och det blir intressant att se hur de kan hantera detta. Laget har en tydlig spelidé och hoppas kunna utmana om guldet hela vägen. Men vi håller Elfsborg som större utmanare på grund av Europaspelet.

Nedflyttningskampen blir en höjdare
Om det är spännande i toppen blir det säkerligen än mer intressant i bottenskiktet. Varberg har det tufft och väntar fortfarande på säsongens första seger. Men att AIK skulle ligga näst sist på sju inspelade poäng hade nog inte många tänkt sig. Endast en seger har det blivit på 12 matcher och det har varit en rejäl turbulens.

För IFK Göteborg är situationen också prekär. De ligger på negativ kvalplats och har också endast sju inspelade poäng samt en seger på 12 matcher. Avståndet upp till säker mark är fyra poäng så det gäller för de två storklubbarna att börja plocka poäng. De lag som Gnaget och Blåvitt får hoppas att de kan ta sig förbi är Degerfors, Värnamo och Sirius.

Vem blir bäst i Stockholm?
Säsongens stora positiva överraskning har Brommapojkarna varit. Många hade trott att de skulle åka ur men så ser det inte ut att bli. Laget ligger sexa och är före både Hammarby och AIK i tabellen. Djurgården ligger före BP på femte plats med två poäng mer inspelade. Dock har BP en match mindre spelad och kan därmed gå förbi Djurgården om de vinner sin hängmatch.

Stockholmslagen har varit säsongens stora besvikelse. AIK ligger på nedflyttningsplats medan Hammarby är nia i tabellen. Djurgården hade hoppats utmana om guldet men är tio poäng bakom MFF med en match mer spelad. De enda som presterat över förväntan är BP. Detta trots att de tappade sina tre kanske bästa spelare till Djurgården inför säsongen.

Nykomlingarna imponerar
Brommapojkarna och Halmstad var de klubbar som gick upp inför säsongen 2023. BP ligger sexa och Halmstad ligger sjua i tabellen vilket är imponerande. Förra årets nykomlingar GIF Sundsvall slutade sist i tabellen medan Värnamo slutade tia. Nu återstår det att se om Halmstad och BP kan fortsätta med sin fina form och sluta komfortabelt på den övre halvan av tabellen.

Gräs vs plast
Det som är negativt för Allsvenskan är att det är tre gräslag som ligger på de tre nedersta platserna. För fotbollens skull vore det bra om Sirius och ytterligare ett plastlag åkte ur. Västerås är på väg upp och de spelar på plast men vi får hoppas att gräslagen går bättre i Superettan så att det inte blir fler plastlag som förstör Sveriges högsta serie. I Nederländerna har klubbarna fått förbud att spela på plast och det är bara att hoppa att Sverige går samma väg.

Använd en bonus för Allsvenskan
Det finns många spelsajter med bonus för den som vill ha mer pengar att oddsa för på Allsvenskan. Flera spelbolag erbjuder långtidsspel där du kan placera bets på hur det kommer att gå inför den resterande delen av säsongen. Se bara till att kolla igenom regler och villkor för bonusen så att det inte är för höga omsättningskrav.

Spela ansvarsfullt och spela inte bort pengar du inte har råd att förlora. Stödlinjen.se finns för den som behöver hjälp.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-