Köping
11:40 | 21 november 2021

Helen Shippey tar nytt steg på karriärstegen

Den 24 november tar hon emot sitt Mästarbrev i fotografyrket, som är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverk.

Helen Shippey. Foto: Privat

För två år sedan tog Helen Shippey emot sitt Gesällbrev i Stockholm, men när det är dags att ta emot Mästarbrevet väljer hon att göra det på Västerås Slott.

– Jag var upp till Blåhallen i Stockholm och tog emot mitt Gesällbrev för två år sedan vilket kändes väldigt mäktigt och pampigt men valde att få utdelningen lokalt i Västerås den här gången vilket känns mycket speciellt eftersom det är i Västmanland jag främst arbetar som fotograf numera, även om jag reser en del så klart utanför länsgränserna också, säger Shippey i ett pressmeddelande.

Den 24 november tar Köpingsfotografen emot sitt Mästarbrev över en lunch med landshövdingen.

Foto: Privat

– Mästarbrevet är högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverk så jag är oerhört glad och stolt över att vara en av 41 stycken i Sverige som har Mästarbrev, säger Helen Shippey.

Hon inledde sin fotografkarriär i Mellanöstern men har även varit verksam som fotomodell. För sex år sedan flyttade hon tillbaka till Sverige.

– Det var en omställning i hur företagandet fungerade i Sverige mot vad jag var van vid från Dubai. Mycket lärorikt och spännande är det så klart hela tiden.

Under pandemin har Helen Shippey som så många andra behövt förändra sitt arbetssätt.

– Jag har alltid haft fotokurser vart jag än har bott i världen men det har varit fysiska fotokurser och fotoutbildningar. Det tog så klart tvärstopp. Så jag tog de kurserna och la dem online vilket har vart oerhört skoj och gjort att jag har nått ut till så många fler också vilket är superroligt.

Nu hoppas hon kunna komma igång med fysiska kurser igen.

– Jag samarbetar lokalt i Västerås med Folkuniversitetet med mina fysiska fotokurser som jag brukar kalla fotopromenader. Då är vi ute på en förutbestämd plats och fotograferar i två timmar, jag tycker det är så givande att utbilda när jag ser att poletten trillar ner hos mina kursdeltagare att nu förstår de hur de skall använda sin kamera för att ta en specifik sorts bild, det är så kul att vara med om. Jag har många som går flera av mina kurser eftersom de är på olika platser varje gång så kan man alltid komma hem med unika bilder från olika ställen runt om i Västmanland.

– Just nu skall jag fira att jag har fått mitt Mästarbrev i fotografi! Men jag och min familj har även investerat i en husbil nyligen så har planer att resa mer runt om i Sverige med den och skapa coola bilder, kanske till och med ha fotokurser runt om i hela Sverige? Det skulle inte vara så svårt att få till med hjälp av rätt lokal annonsering på den nya orten. Jag skall undersöka det lite mer. Jag vill även utbilda ännu mer inom foto och skapa utbildande videos och blogginlägg där jag förklarar hur jag fotograferar en viss sak. Jag gör det redan idag på min hemsida men skulle vilja lägga mer tid på det för jag tycker det är så kul att dela med mig, det är så jag en gång själv lärde mig att fotografera. Jag skulle vilja hjälpa fler företagare med att skapa unika bildbanker som berättar deras företagshistoria på rätt sätt, det är givande för mig att klura ut på vilket sätt som passar just det specifika företaget.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-