Kungsör
10:05 | 25 maj 2021

Fortsatt positiv utveckling för Kungsörs företagsklimat

I årets undersökning får kommunen det tionde högsta sammanfattande omdömet i Sverige: ”Oerhört stolta”.

Kommunhuset i Kungsör. Foto: Björn Blomgren/Arkiv

Kungsörs kommun har under flera år hamnat högt upp på rankingen när det gäller företagsklimatet. När Svenskt Näringsliv under tisdagen presenterade sin ranking för 2021 visar den att Kungsör fortsätter sin resa uppåt. I årets undersökning får Kungsör det tionde högsta sammanfattande omdömet i Sverige.

– De kommuner som presterar bäst i vår undersökning är kommuner som jobbat hårt och aktivt i flera år för att förbättra sitt lokala företagsklimat. Kungsör har de senaste fem åren gjort en målmedveten och ambitiös satsning på företagsklimatet och en omfattande dialog med företagen. Det lönar sig och syns också i resultaten. Företagen tycker numera att Kungsör är en bra kommun att driva företag i, säger Kristin Lahed, Svenskt Näringslivs regionchef i Västmanland, i ett pressmeddelande.

Ida-Maria Rydberg, näringslivschef inom Kungsörs kommun, säger så här till kommunens hemsida:

– Jag är så stolt över det jobb som görs och imponerad av energin som finns i både näringslivet och kommunen. Kungsör vill vara en företagsvänlig kommun och det blir vi i samarbete med näringslivet.

Mikael Peterson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kungsör, säger så här:

– Vi oerhört stolta över den utveckling som sker i lagarbetet mellan näringslivet och kommunen. Nu fortsätter ett fokuserat kvalitets- och utvecklingsarbete för att hålla oss kvar på denna höga nivå.

I över 20 år har Svenskt Näringsliv årligen genomfört en stor enkätundersökning för att mäta hur företagare upplever det lokala företagsklimatet i sin kommun. Undersökningen genomförs och sammanställs av Demoskop. I 2021 års undersökning svarade nästan 900 västmanländska företagare. Betygen sätts efter en skala från 1 till 6 där 4 motsvarar bra och 3 godtagbart.

Bäst i regionen var alltså Kungsörs kommun med betyget 4,32 följd av Hallstahammars kommun på 4,13. Arboga ligger fortsatt strax över Sverigesnittet med betyget 3,54, medan Surahammar landar på 3,11. Köpings företagare ger kommunen ett lägre betyg, 2,83.

– Köping är en kommun med stark industritradition och ett bra geografiskt läge. Det är en bra grund att bygga på. Vi ser att man har börjat en viktig resa i Köping med ett tydligare engagemang i företagarfrågorna. Så med närmare dialog med inte minst de mindre bolagen, åtgärder för att öka tryggheten och fortsatt tydliga signaler om att företagen är viktiga tror vi att Köping kommer att kunna klättra uppåt de närmsta åren, säger Kristin Lahed.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-