Köping
05:57 | 22 juni 2022

Polisen utreder flertalet bränder i Köping

En misstänkt gärningsman har setts vid en av bränderna.

Foto: David Eriksson/arkiv

Under slutet av helgen (19–20 juni) inträffade flertalet bränder i området kring Elund och Östanås i Köping. Bland annat brann det i två containrar vid Coop Östanås, i en container med brännbart material som stod vid sopsorteringsanläggningen intill Zigenarbacken samt i en container vid Lövsångarens förskola på Fridnäsvägen.

Utöver det startades två bränder i häckar, varav ett intill ett bostadshus. Den händelsen rubriceras som mordbrand. I det fallet såg även ett vittne hur en person tänt eld på häcken. Vittnet såg lågor, cirka tre decimeter höga, och en person som satt på huk. Vittnet skrek efter personen som då sprang iväg. Vittnet kunde sen släcka elden genom att stampa på den. Polispatruller letade efter den misstänkte personen, men hittade ingen. Utöver mordbranden rubriceras bränderna som skadegörelse. I nuläget finns ingen misstänkt.

Fler polisanmälningar: 

  • Någon gång under perioden 26 maj till 12 juni stals katalysatorer från tre olika fordon som stod parkerade på  Rosenlundsgatan i Köping. I nuläget finns inga iakttagelser kring händelserna som rubriceras som stöld.
  • Vid 15-tiden den 17 juni stoppades en personbil av en polispatrull på Brunnavägen i Köping. Föraren, en man i 70-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks nu för rattfylleri. Enligt anmälan visade mannens prov att han hade 0,13 mg/l utandningsluft, vilket motsvarar 0,26 promille.
  • Någon gång mellan den 4 och 18 juni skedde ett inbrott i ett källarförråd på Torsgatan i Köping. Enligt anmälan till polisen ska en okänd person ha brutit sig in på okänt sätt. Från förrådet stals två resväskor, diverse vinterkläder, en fläkt, flera mattor, handverktyg, en borrmaskin, en hårtork, en klippmaskin för hår och två träningsvikter som vägde 10 kilo styck. Det framkommer inte av anmälan hur mycket stöldgodset är värderat till. Polisen har rubricerat händelsen som stöld.
  • Någon gång mellan den 13 och 14 juni skedde en stöld i Lockmoraområdet utanför Kungsör. Enligt anmälan till polisen var framrutan på en grävmaskin sönderslagen och i samband med det så hade gärningspersonen stulit grävsystemet samt förstört delar av inredningen genom att bland annat slita sönder kablar. Tjuven uppges även ha slangat en okänd mängd diesel.
  • Vid 12.45-tiden den 19 juni personal på Ica Torghallen i Kungsör att kvinna la ner gods i sin väska och sen passerade sista betalningsmöjlighet utan att betala för godset. Personal gick ikapp kvinnan och kallade sedan på polis. Enligt anmälan hade kvinnan snattat ett paket köttfärs och tre tomater till ett totalt värde av 75 kronor. Kvinnan misstänks nu för ringa stöld.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-