Debatt
18:06 | 13 oktober 2021

Debatt: Den yttersta tidens ondska

Debattartikel signerad Evert Persson.

Detta är en genrebild. Foto: Göran Billesson/Nationellt forensiskt centrum

Bibeln förutsäger med en enastående precision vad som skall känneteckna beteendemönstret bland människor den yttersta tiden. Beskrivningen är hämtad från bibeln 2:a Timotiusbrevet kap.3 vers 3-5 där står följande.

Men det må du veta att i de yttersta dagarna kommer det svåra tider. Människorna skall då vara själviska, penningkära, stortaliga. Övermodiga, smädeslystna, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa mot sina närmaste, trolösa, begivna på förtal, fientliga mot det goda, förrädiska, besinningslösa.

Förblindade av högmod. De skall älska vällust mer än Gud. De skall ha ett sken av Gudsfruktan, men skall inte vilja veta av dess kraft, vänd dig bort från sådana.

När du läser det här så inser du säkert hur väl det stämmer med vad vi upplever här och nu i vår tid. Ett annat bibelord som jag vill påminna om,det är hämtat från 1:a Timotiusbrevet kap.6 vers 10 där det står: Penningbegäret är roten till allt ont. En global sanning som kännetecknar människor över hela världen. Man är aldrig nöjd, man vill ha mer.

Ett högaktuellt exempel är gängkrigen inom narkotikahanteringen, man tål inte att någon konkurrerar man vill ha hela förtjänsten själv. Många har avlidit av skottskador bland gängledarna. Helt oskyldiga människor har kommit i vägen för pistolkulor. Det skjuts besinningslöst, den som drar vapen snabbast överlever. Sverige har blivit vår tids vilda västern, en tummelplats för kriminalitet.

För min del så anser jag att orsaken till den laglöshet som råder beror på avsaknad och brist på uppfostran särskilt bland unga pojkar, för det är just de som sticket ut i sammanhanget.

Rätt uppfostrade barn blir inte kriminella, så är det bara. Läget är nu så allvarligt att alla resurser i landet måste samverka för att få ordning och reda i landet. Varför inte ta hjälp av militärmakten, det behöver inte finnas vattentäta skott mellan Polismyndigheten och Försvarsmakten.

Civilklädda militärer kunde göra oanmälda hembesök hos unga pojkar och de skulle då kunna beslagta vapen, ammunition, sprängämnen. Vi skulle kunna få en förbättring av läget som råder.

Det är också en process som måste till och den börjar på insidan, ett möte med Gud som kan förvandla hat till kärlek, ondska till godhet.

Kort sagt bli det som Gud har ämnat oss till. Evangelium om Jesus behöver predikas mycket mer,de goda nyheterna, det glada budskapet om frälsning från synd och frid med Gud kan förvandla folk och länder.

Sverige kan bli ett underbart land att leva i om vi låter Gud vara herre i våra liv.

Evert Persson


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-