KRÖNIKA
17:53 | 3 juni 2022

Då var festen över

Förra  helgen hölls åter Köpingsfesten efter några års uppehåll på grund av vare pandemin. Trots att vädret inte var det bästa så lockar verkligen festen ut köpingsborna på gatorna.

Man går runt bland stånden och tittar på vad knallarna har att erbjuda, kanske köper man en lakritsrem eller nån ny sommarskjorta med sig hem. Karusellerna på Midgårdsparkeringen gick varma från torsdag till söndag.

Olika föreningar visar upp sig och vad dom har att erbjuda. Staden fylls med människor från tidig förmiddag till sena natten. Butikerna, fiken och restaurangerna får mer att göra denna helg jämfört med en vanlig helg.

På kvällen fylls uteställena av många partysugna själar och det blir också lite av en hemvändare kväll. Många som jobbar eller studerar på annan ort passar på att komma hem, ofta tillsammans med nån studiekamrat från annan ort och besöka vänner och familj.

Hur blir en Köpingsfest till då? Ploppar den bara upp lite utav sig själv? Det gör den naturligtvis inte. Det krävs många saker för att en stadsfest av denna storlek ska bli av.

Kommunen jobbar med tillstånd, avspärrningar, renhållning med mera. Polisen mobiliserar lite extra så vi alla ska kunna deltaga på ett säkert sätt. Men framför allt krävs det att nån eller några eldsjälar verkligen ser till att det blir av. Att någon redan i december/januari börjar planera festen, sätter igång och söka tillstånd, sitter i möten med kommun och myndigheter, bokar upp alla knallar, matvagnar, tivoli med mera.

Man hör ofta vad folk berätta vad som hade kunnat vara bättre, vad som saknas. Vissa tycker att det inte är nån fest om det inte finns ett stort öltält på Stora torget.

Jag känner tacksamhet över allt som görs för att det ska hända något i staden som jag bor i.

Andra saknar nån stor artist som uppträder under kvällstid. Detta år var kyrkans engagemang för ungdomarna på Hökartorget saknat.

Arrangerar man ett event av denna storlek så är det ju naturligtvis omöjligt att tillfredsställa allas önskemål. Men istället för att fokusera på vad som saknades så kan jag tycka att det är bättre att tänka på att någon/några verkligen gjorde att det blev av överhuvudtaget. Jag känner tacksamhet över allt som görs för att det ska hända något i staden som jag bor i, och det gäller inte enbart Köpingsfesten.

Det gäller alla som verkligen gör nått. Som tar tag i saker, som inte sitter hemma och gnäller över vad som borde göras, utan verkligen gör nått.

Så ett stort tack till er alla som på olika sätt var inblandade i att årets fest blev av.

Nästa helg så är det fest i Arboga, Arboga möte som detta år arrangeras av Arboga i Centrum och jag tycker att vi alla tänker lite på detta att vara tacksam över dom som ser till att den festen blir av.

Hoppas festen blir lyckad och att Arboga får lite bättre väder än vad vi fick på Köpingsfesten.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-