Hallstahammar
08:59 | 13 mars 2021

Perfekta förutsättningar året runt i Hallstahammar

I mitten av februari stod de två simulatorerna på plats. Nu går det att spela golf året om i Hallstahammar.

Lokalen på Häradsvägen i Hallstahammar ser inte så spektakulär ut från utsidan, men på insidan är det en helt annan femma.

Där kan du med några klick på en skärm bege dig till några av världens finaste golfbanor och faktiskt spela där.

Ja, i alla fall digitalt.

Den 19 februari öppnade Andreas Kallträsk, tillsammans med föräldrarna Peter och Maritha, Hallsta Golf som har två banor med den toppmoderna golfsimulatorn Trackman 4.

– Vi har ett familjeföretag och när vi hade planer på att bygga en ny verkstad sa jag lite på skämt att det vore kul att ha en golfsimulator på gaveln. Föräldrarna spelar inte golf själva, men de blev ändå eld och lågor över idén. Vi hade ju redan lokalen här och sen gick det undan, säger Andreas Kallträsk som är mångårig golfare och medlem i Surahammars Golfklubb.

Lokalen var tidigare en förvaringsplats för bland annat bilar och släpkärror. Nu används ytan alltså till något helt annat.

– Det har varit stort intresse sen dagen vi öppnade. Folk tycker det är roligt och många har kommit tillbaka flera gånger. Det är inte bara golfare från Hallstahammar utan även från Arboga, Köping och Västerås bland annat. Det känns riktigt roligt, säger Andreas med ett leende.

Hur mycket har du spelat själv?

– Inte så mycket alls faktiskt! Av de som spelat här har jag nog spelat minst, skrattar Andreas.

– Vi var ett gäng grabbar som lirade strax innan vi öppnade. I övrigt har det inte blivit så mycket spel, men det kan nog bli ett par till innan utomhussäsongen snart drar i gång, säger han vidare.

 

Lokalerna på Häradsvägen är tillfälliga. Andreas Kallträsk berättar att han och familjen sökt bygglov för nya lokaler vid företagets mark på Olbergavägen. Om planerna går i lås kommer Hallsta Golf och simulatorerna att flyttas dit under sommaren.

– Till en början var tanken att ha en förrådsbyggnad, men nu blir det golf i stället, ler Andreas.

På sikt är planen att köpa in två simulatorer till som ska finnas i den nya lokalen och efter det ska även de befintliga flyttas dit.

– Det kommer bli riktigt häftigt om allt går i lås. Golfen växte rejält förra året och jag tycker det är skitroligt att så många spelar. Säsongen behöver aldrig ta slut vilket är helt underbart, avslutar Andreas Kallträsk.

 

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-