Ishockey
09:00 | 17 september 2021

Sjögren om Hallstahammar HK: ”Känns som att vi inte har någon press på oss”

Efter fyra år som tränare i Hallstahammar HK känner Thomas Sjögren ingen press inför säsongen. "Hallsta" vann torsdagskvällens träningsmatch mot Hammarö HC.

Hallstahammars tränarduo. Huvudtränaren Thomas Sjögren längst till höger och assisterande tränare Tobias Lindkvist i mitten. Foto: Rasmus Forsström

Hallstahammar HK tog under torsdagskvällen emot Hammarö HC i en träningsmatch. En match där Hallstahammar gick vinnande med 4-1.

Thomas Sjögren har lett Hallstahammar HK under fyra års tid. Han är nöjd med hur truppen ser ut idag. Trots tunga tapp från efter corona-drabbade säsonger.

– Det är lite svårt att avgöra efter en försäsong med tanke på att det varit corona nu i en och en halv säsong. Så det känns som vi och våra motståndarlag börjar om på ruta ett helt enkelt. Om man ska jämföra med hur det såg ut för två år sedan så har vi tappat en hel del viktiga kuggar på målvakts-, back- och forwards-sidan.

– Men samtidigt har vi fått in intressanta spelare på alla de tre positionerna. Så får vi se om de har kvaliteterna som vi har tappat. Men det känns som ett gäng killar som vill utvecklas och som vill träna bra och tävla. Vi ska göra det vi kan för att göra en bra prestation, säger huvudtränaren Thomas Sjögren om truppen.

Viktiga spelare som är kvar i laget har format en speciell första formation i Hallstahammar HK. Thomas hoppas att de yngre grabbarna vill jaga deras platser.

– Våran så kallade förstalina som har både rutin och erfarenhet. Som älskar att vara här nere och träna och tävla. Det är viktigt att de leder laget men de kanske inte lyckas alltid med det i varje match. Men på träning och match kommer de visa rätt attityd. Vilket jag hoppas att de yngre killarna vill tävla mot dem och vara bättre än dem. Så vi får en rejäl konkurrens-situation i laget.

Vilka visioner har du för Hallstahammar HK inför denna säsong?

– Vi har sagt så här att med tanke på corona och ett relativt nytt lag så kommer inte vi göra någon placeringsmålsättning inför seriestart. Vi ska jobba med en så kallad målsättning som ligger i spelet. Där vi spelar på ett speciellt sätt offensivt, defensivt och i ”special teams” där vi kan lösa situationerna på banan. Sen får vi försöka ta vara på våra styrkor och motståndarens svagheter. Lägga upp en gameplan där vi möter alla lagen en gång. Sen kommer vi sätta oss och ta en tabellplacering. Då vet vi lite mer om konkurrenterna.

Seriepremiär mot hårt satsande Orsa IK om en vecka. Hur går tankarna inför premiären?

– Tittar man på deras laguppställning så har de ju värvat seriens kanske bästa forward. Vad jag förstår så tycker fler lag än vi att de är rankade etta inför en seriestart. Det känns som en riktigt bra utmaning att möta dem hemma i en premiär. Känns som att vi inte har någon press på oss. Men vi ska komma upp i sån hög nivå som möjligt. Det känns bara inspirerande att möta dem i seriestart.

HockeyTvåan Västra A drar igång fredag den 24 September. Där Hallstahammar HK tar emot hårt satsande Orsa IK.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-