Hallstahammar
15:00 | 27 februari 2021

Tunga lyft och Tetris-tänk är vardag för nya flyttföretaget

Att starta ett nytt företag mitt under brinnande pandemi kan vara tufft. Markus Hallström tog chansen och körde igång flyttfirman Mälarflytt & Allservice. "Det är uppskattat att vi finns här", säger han.

Timmy Pettersson och Markus Hallström använder sig av säkerhetsselen för att minimera skaderisken under flytten av en tung byrå. Foto: David Eriksson

Markus Hallström har arbetat inom transport- och flyttbranschen tidigare, men då som anställd. I mitten av november startade han sitt egna företag.

– Det var så klart lite spännande att starta företag mitt i en pandemi, men det har gått rätt bra trots allt. Vi har även tagit över verksamheten från flyttföretaget Viking Express i Köping så det har kommit in kunder därifrån också. Det är kul att kunna jobba på flera orter, säger Markus Hallström.

Hur arbetar ni med tanke på de restriktioner som finns?

– Det gäller att hela tiden att tänka på att hålla avstånd, sprita händerna och desinficera sina verktyg. Precis som jag hoppas att de flesta gör. Om vi till exempel är på ett boende så är det ännu strängare regler, men det är bara att anpassa sig. Svårare än så är det inte.

Markus fortsätter:

– Jag har märkt av här i Hallstahammar att det inte riktigt funnits flytthjälp att tillgå så det känns som att det är uppskattat vi finns här nu.

När Magazin24 hängde med under en förmiddag flyttade Markus och kollegan Timmy Pettersson ut möbler från en lägenhet i centrala Hallstahammar. Jobben har rullat in för företaget sen starten, men under februari har det varit mindre att göra.

– Februari överlag är alltid en dålig månad för flyttbranschen. Det vet jag sen tidigare så det kom inte som en chock, säger Markus.

Utöver Markus och Timmy finns några till personer som hjälper till när företaget behöver extra assistans. På sikt hoppas Markus Hallström att företaget, som även kan hjälpa till vid bland annat snöskottning, ska kunna växa.

– Jag hoppas det! Vi har alla tillstånd som behövs, exempelvis yrkestrafiktillstånd. Det innefattar bland annat trafik, bokföring, försäkringar och hur man tar hand om anställda. Det var en tuff kurs, men väldigt bra.

Vad krävs för att vara en bra ”flyttgubbe”?

– Det gäller att tänka logiskt när man lastar. De som har spelat Tetris en gång i tiden har en aning om hur det gäller att tänka. Det gäller att kolla igenom exempelvis en lägenhet och planera för annars kan det hända att allt inte får plats. Sen gäller det att vara väldigt försiktig med alla möbler med hjälp av filtar till exempel så det inte blir några skador.

– Sen gäller det även att ha ganska bra fysik, även om vi har vissa hjälpmedel för tunga lyft så klart. Jag får ofta höra att jag i alla fall inte behöver gå på gym. Hade jag fått en krona för varje gång jag hört det hade jag varit miljonär…

Markus berättar vidare att han har märkt av förändringar i flyttbranschen genom åren. Positiva förändringar.

– Bland annat ska alla lastbilschaufförer ha yrkeskompetensbevis. Det är en ganska mastig kurs där du även får lära dig att äta rätt och motionera. Jag tycker branschen har blivit lite sportigare och proffsigare. Det är rätt väg att gå, avslutar Markus Hallström.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-