Västmanland
06:50 | 7 juli 2020

Pia Nilsson (S): Rätten till sjukpenning tryggas

Riksdagsledamoten skriver om pandemins effekter.

Pia Nilsson (S). Foto: Pressbild

Pandemins effekter på intensiv- och akutsjukvården är uppenbara för oss alla. De senaste månaderna har mycket av den vanliga vården behövt prioriteras bort till förmån för dem som blivit svårt sjuka i Covid-19. Operationsköerna växer och rehabiliteringsåtgärder blir inställda.

För att ingen ska hamna i ekonomisk ovisshet till följd av uppskjuten vård har regeringen nu beslutat om ett tillfälligt undantag för sjukskrivna från att prövas mot normalt förekommande arbeten efter dag 365.

Det betyder att den som är sjukskriven och väntar på vård och rehabilitering kan få behålla sin sjukpenning istället för att behöva ställa om till ett annat arbete än det man vanligtvis har.

Undantaget gäller från och med 2 april till och med 31 december i år.

Den pågående pandemin förstärker behovet av en trygg sjukförsäkring med goda förutsättningar för rehabilitering, och regeringen följer noga hur väntetider och vårdköer utvecklas. Socialstyrelsen har fått i uppdrag att ge förslag på hur myndigheten kan stödja regionernas hantering av uppdämda vårdbehov orsakade av utbrottet av covid-19.

Pia Nilsson, riksdagsledamot, S

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-