Västmanland
16:52 | 13 oktober 2021

Regionstyrelsens ordförande slutar

Denise Norström (S) har valt att inte ställa upp i nästa val: ”Dags för mig att kliva åt sidan”.

Regionstyrelsens ordförande Denise Norström (S) kommer lämna sin post. Foto: Pressbild

Vid nästa val 2022 har hon varit landstings- och regionråd i 20 år, och regionstyrelsens ordförande i 12 år. Denise Norström, Region Västmanlands första kvinnliga regionstyrelseordförande, meddelade under onsdagen att hon beslutat att inte ställa upp som kandidat i valet till regionfullmäktige 2022.

– Det har varit händelserika år där regionen utvecklats och även många gånger prövats hårt, inte minst de senaste åren under pandemin. Jag har varit med och tagit besluten som gjorde att vi gick från ett landsting till att bilda Region Västmanland med ansvar även för den regionala utvecklingen i länet, och beslutat att bygga det nya Akutsjukhuset här i Västerås som kommer stå klart cirka 2030. Regionen har under mina år som regionstyrelsens ordförande haft en god ekonomi med goda resultat, vilket gör att vi nu klarar framtida investeringar och de pensionsåtaganden regionen har för våra medarbetare. Det har vi klarat tack vare duktiga tjänstepersoner och ibland tuffa politiska beslut. Under åren har vi också tagit långsiktigt hållbara beslut genom att samverka med partierna i opposition, säger Denise Norström (S) i ett pressmeddelande.

Norström säger vidare att hon ser det som en förmån att ha fått möjligheten att ägna sin tid åt att arbeta politiskt.

– Det har varit fantastiska år som varit både utmanande och roliga samtidigt som det stundtals också har varit tufft. Jag har ägnat mycket tid under sommaren och hösten åt att fundera inför den kommande mandatperioden. Jag har kommit fram till att det är dags för mig att kliva åt sidan och lämna över stafettpinnen till nya kloka krafter inom Socialdemokraterna, säger Norström.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-