Västra Mälardalen
15:40 | 23 januari 2021

Smittskyddsläkaren uppmanar till fortsatt distansundervisning vid länets högstadieskolor

”Det är för tidigt att rekommendera högstadieskolorna att helt gå tillbaka till undervisning på plats”.

Jan Smedjegård, smittskyddsläkare i Region Västmanland. Foto: Region Västmanland

Smittskyddsläget har förbättrats i Västmanland. Trots detta bör högstadieskolorna i länet fortsätta med partiell distansundervisning eller en utökning av undervisningslokalerna, menar smittskyddsläkaren Jan Smedjegård.

– Även om antalet fall av covid-19 minskade i länet under vecka 2, så bedömer jag att det är för tidigt att rekommendera högstadieskolorna att helt gå tillbaka till undervisning på plats, säger Smedjegård i ett pressmeddelande från Region Västmanland.

Under vecka 2 minskade det totala antalet fall av covid-19 i Västmanland jämfört med veckan dessförinnan. Den positiva utvecklingen förekom i samtliga kommuner i länet i form av motsvarande minskning av fallen, eller en mycket låg förekomst av fall.

– Det är ju också av värde för skolledningarna att kunna ha en mer långsiktig planering av hur undervisningen bedrivs. En något längre tid för uppföljning och utvärdering av smittskyddsläget ger ett bättre underlag till beslut om eventuella förändringar av rekommendationer, säger Jan Smedjegård.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-