Ishockey
08:46 | 19 september 2021

Sura föll med uddamålet mot Vallentuna

Jämn match slutade med nederlag: ”Man ska nog inte dra för stora växlar av den här träningsmatchen”.

Under lördagen fortsatte Surahammars IF förberedelserna inför säsongen genom att möta Vallentuna i en träningsmatch hemma i Surahallen. Det slutade med förlust 2–3 (1–0, 0–2, 1–1).

I vad som beskrivs som ”en typisk försäsongsmatch med lite slarvig tuta-och-körhockey som böljade friskt åt båda håll”, så var det Surahammar som hade ledningen efter första perioden efter mål från Samuel Ander. Vallentuna vände till 1–2 i mittenperioden innan Lukas Henze kvitterade i början av tredje perioden. Det var dock Vallentuna som fick det sista ordet när bortalaget satte det avgörande 2–3-målet med knappt tre minuter kvar att spela.

”Man ska nog inte dra för stora växlar av den här träningsmatchen. Det saknades spelare i båda lagen och det var ganska tydligt att vissa spelare var ganska trötta efter en intensiv träningsperiod. Det blev ibland onödigt passivt i egen försvarszon”, skriver Surahammars IF i sitt matchreferat på klubbens hemsida.

På onsdag spelar Sura sin nästa träningsmatch. Då kommer Hällefors IK på besök till Surahallen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln