Fotboll
07:45 | 8 juli 2020

Arbogamålvakten straffhjälte för sitt AFC Eskilstuna

18-åringen bidrog starkt till lagets första seger i Superettan – efter en hjälpande lapp från tränarbänken.

Detta är en genrebild. Foto: Kelvin Stuttard/Pixabay

Arboga Södra-fostrade målvakten Wille Jakobsson spelade en viktig roll när hans AFC Eskilstuna tog säsongens första seger i Superettan under tisdagskvällen.

Vid ställningen 1–2 till bortalaget Jönköping Södra (med en annan Södrafostrad målvakt i Frank Pettersson på bänken) och en halvtimme kvar att spela fick gästerna straff. Då stod blott 18-årige Jabkosson, som var den som orsakade straffen, för en fin dubbelräddning när han räddade både straffen och den efterföljande returen.

Kort innan dubbelräddningen fick Jakobsson en hjälpande lapp från AFC Eskilstunas tränarbänk, men vad som stod på den vill Arbogakillen inte avslöja.

– Det är en hemlighet. Det kan jag inte berätta, säger Wille Jakobsson till Dplay enligt Sportbladet.

Expertkommentatorn Pär Hansson trodde sig veta vad som stod på lappen.

– Det är en lapp på var Kozica normalt sett brukar slå bollen. Det skulle vara intressant att se vad som står på den. Tänk om de lapparna hade funnits på min tid. Då hade jag kanske räddat några straffar, sa den tidigare Helsingborgsmålvakten under sändningen.

En kvart in på andra halvleken fick Jönköping straff på nytt samtidigt som Jabkosson fick en ny lapp från bänken. Målvakten slängde sig åt samma håll – och räddade sin andra straff för kvällen.

Kort efter Jakobssons andra straffräddning kunde AFC Eskilstuna kvittera hemma på Tunavallen och med sju minuter kvar av ordinarie tid tog hemmalaget även ledningen. En ledning de höll matchen ut. Segern var Eskilstunalagets första i Superettan denna säsong.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-