Köping
10:01 | 28 september 2021

Polisen utreder grovt rån i Köping

Okänd gärningsman hotade till sig pengar.

Foto: David Eriksson/Arkiv

Sent i fredags gick polisen ut med information om ett grovt rån som skett i Köping under fredagskvällen. Nu har mer information släppts.

Det rör sig om ett personrån som ska ha skett vid Mariebergsgatan, eventuellt också på andra platser i Köping, mellan 20.40 och 21.20 i fredags. En person uppges ha blivit hotad till att ta ut pengar. Om denne person inte hade tagit ut pengar fanns hot om våld. Personen ska ha blivit intvingad i en bil (okänt hur många som färdades i bilen) och sen förts till en bankomat där denne tog ut en okänd summa pengar. Polisen utreder fortfarande händelsen.

Fler polisanmälningar: 

  • Mellan klockan 08.30 – 11.30 i torsdags förra veckan (23 september) stals en hjälm som hängde på en moped utanför Ullvigymnasiet. Hjälmen är en svart crosshjälm med mc-glasögon värderad till 1 300 kronor.
  • Någon gång under tidsperioden 21 till 24 september skedde ett inbrott i en bil på Scheelegatan i Köping. Det är oklart hur tjuven har tagit sig in, men från bilen stals en verktygsväska som innehöll två skruvdragare och en slagborr av märket Makita. En anmälan gällande stöld genom inbrott i bil har upprättats.
  • Vid lunchtid i lördags noterade en allmänhet att flera personer tog sig in i en företagslokal på Humlegårdsgatan i Köping genom att klättra in genom ett fönster. En polispatrull beordrades till platsen för att söka igenom lokalen och då träffade de på fyra personer. Två män i 30-årsåldern hemmahörande i Köping samt en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern hemmahörande i Skinnskatteberg är nu misstänkta för olaga intrång.
  • Vid 16.20 i lördags, den 25 september, blev en personbilsförare påkörd av en moped vid en rondell på Nygatan i Köping. Föraren hade kört in i rondellen när mopeden kom från insidan och kolliderade med bilens vänstra sida. Två personer befann sig på mopeden och båda flög av vid kollisionen, men enligt anmälan ställde de sig snabbt upp igen och drog iväg från platsen. Polisen har nu upprättat en anmälan gällande smitning från olycksplats, men i nuläget finns ingen misstänkt.
  • I lördags körde en kvinna på E18 mellan Örebro och Köping. Bilen framför hade gipsskivor på ett släp och plötsligt flög en av skivorna av släpet. Kvinnans bil träffades av skivan, vilket ledde till skador i form av intryck grill och plåt samt repor. Polisen har nu upprättat en anmälan om brott mot trafikförordningen eftersom gipsskivorna inte var säkrade på släpet.
  • Någon gång mellan den 21 och 22 september stals en elgrill från en adress på Västra Långgatan i Köping. Elgrillen värderas till 6 995 kronor. En anmälan om stöld har upprättats.
  • En bostadsrättsförening på Prästgärdsgatan i Köping har polisanmält skadegörelse. Någon gång mellan fredagen och lördagen (24–25 september) krossades en ruta på adressen. Det uppskattade värdet på skadorna är 4 000 kronor.
  • Någon gång under tidsperioden 19 till 24 september stals en fyrhjuling från en adress i området Alväng utanför Arboga. Enligt anmälan till polisen var fordonet fastlåst bakom höbalar i en lada när den stals.
  • En personbil parkerad på Slaggvägen i Arboga utsattes för skadegörelse någon gång mellan 13.40 och 17.30 under söndagen (den 26 september). Bilen hade blivit repad på framsidan, baksidan och på vänster sida.
  • Vid Skottgränd i Arboga utsattes en annan personbil för skadegörelse någon gång mellan den 25 och 27 september. Enligt anmälan till polisen var baklyktor spruckna och ”stack ut en bit”. Anmälaren uppger för polisen att det ser ut som att någon försökt slita bort dem för det finns inga märken på själva bilen utan bara på lyktorna.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-