Arboga
08:47 | 15 oktober 2021

Urpremiär för KlimatSalongen i Arboga

I helgen arrangeras utställningen för första gången på bibliotekets galleri.

Stadsbiblioteket i Arboga. Foto: Arkiv

På fredagseftermiddagen går startskottet för samlingsutställningen ”KlimatSalongen” i Arboga. Sammanlagt 17 konstnärer donerar ett eller två av sina verk i valfri teknik till utställningen som pågår den 15-17 oktober i bibliotekets galleri.

Elever från Arboga Kulturskola underhåller under fredagens vernissage samt på lördagen, och på söndagen håller Rebecka Marklund ett föredrag om hållbar turism.

Projektledaren bakom KlimatSalongen i Arboga är Carin Sandberg, som själv har ställt ut verk när utställningen arrangerades i Nyköping 2019 och 2020.

– Vi kan alla engagera oss för att öka medvetandet om klimat och miljöfrågor. Det här är ett sätt bland många. Konsten har alltid en möjlighet att belysa samhällsfrågor, skapa debatt och peka på viktiga skeenden. KlimatSalongen låter alla som vill vara med och delta, bidra, donera och göra gott, utifrån sina egna förutsättningar, säger Carin Sandberg i ett pressmeddelande.

Samtliga verk som visas på KlimatSalongens utställningar runt om i landet visas på Instagram.

– I en auktion online den 17 oktober säljs konsten till privatpersoner och företag. 75 procent av insamlingen skänks i år till organisationen Naturarvet för deras arbete med att skydda gammelskog. 25 procent går till föreningen KlimatSalongens Vänners fortsatta arbete.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-