Ishockey
09:04 | 1 mars 2021

Innebandysäsongen över för de lokala lagen

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup: ”Väntat in i det längsta”.

Västra Mälardalen IB Köping är ett av flera lag vars säsong nu är över. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Innebandyn har varit uppskjuten sen i höstas från Allsvenskan dam, herrarnas division 1 och samtliga serier under dessa. Anledningen till det är den pågående pandemin.

Svenska innebandyförbundet och de regionala förbunden har sen i höstas jobbat efter flertalet scenarion om fortsatt spel skulle bli aktuellt igen. Så blir det dock inte.

I fredags kom beskedet att Allsvenskan dam, division 1 herr och de regionala serierna avslutas för säsongen. Beslutet innebär att det inte blir någon upp- och nedflyttning inför nästa säsong och att samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet.

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin. Vår tävlingsenhet har arbetat hårt under en lång tid för att skapa olika scenarier för eventuella uppstarter av serierna, eftersom vi verkligen har velat fortsätta spelet under säsongen. Men med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt. Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i en kommentar på förbundets hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-