Innebandy
18:01 | 18 september 2021

Drömstart för Västra Mälardalen – körde över Linköping

Tvåmålsskytten Emma Holgersson Bruhn: ”Vi gör det riktigt bra med tanke på de förutsättningar vi haft”.

Emma Holgersson Bruhn var vass i premiären och noterades för två mål. Foto: David Eriksson

Försäsongen har varit allt annat än problemfri, men när den allsvenska säsongen drog i gång under lördagen visade Västra Mälardalen IB att de blir ett lag att räkna med i vinter. Inför runt 160 åskådare i nya hemmahallen Köpings Bad & Sport besegrades gästande Linköping IBK med klara 6–1 (1–0, 2–0, 3–1).

– Riktigt skönt, säger tvåmålskytten Emma Holgersson Bruhn.

Till en början syntes det dock att VM IB än så länge inte är helt samspelta, men ju längre den första perioden led desto mer började femmorna hitta rytmen. I slutskedet av de första 20 minuterna gav Matilda Hellquist hemmalaget ledningen.

– Vi spelade i formationer vi inte är helt vana vid. ”Sebban” (inhoppande tränaren Sebastian Axelsson) kom ner idag och hjälpte oss väldigt mycket. Han är riktigt kunnig och det hade vi stor nytta av. Vi ska tacka honom för mycket den här matchen, säger Holgersson Bruhn.

Sebastian Axelsson, normalt assisterande tränare för IBK Köpings herrlag, ledde Västra Mälardalen IB i matchen mot Linköping. Foto: David Eriksson

I andra fick VM IB bättre snurr på spelet och då kom målen. Tilde Forsberg dubblade hemmalagets ledning innan Emma Holgersson Bruhn satte sitt första för kvällen fram till 3–0. I tredje ökade samme Holgersson Bruhn på till 4–0 som sen följdes av Elin Bloms 5–0.

Gästande Linköping reducerade till 5–1 och tog sen ut målvakten i ett försök att komma ännu närmare. En storspelande Josefin Yrlund i hemmamålet stod emot det som kom i hennes väg och med endast tre sekunder kvar att spela kunde Wilma Hedin trycka in slutresultatet 6–1.

– Linköping är ett bra allsvenskt lag, men jag tycker vi spelar enkelt. Vi går ner på två femmor och gör det vi kan göra väldigt bra. Vi vinner helt rättvist.

Västra Mälardalens målvakt Josefin Yrlund storspelade mot Linköping. Foto: David Eriksson

Få träningsmatcher, få träningstillfällen, flera nya spelare och tränarbyte mitt under försäsongen är bara en del av det som Västra Mälardalen IB fått handskas med innan premiären. Emma Holgersson Bruhn tycker att laget hanterat situationerna väl.

– Vi gör det riktigt bra idag med tanke på de förutsättningar vi haft innan säsongen, säger Holgersson Bruhn.

Två mål från din sida idag. Ganska skön start på säsongen även det?

– Gud, ja! Jag gjorde noll mål när vi vann med 8–0 mot Kungsör i genrepet. Mina två mål idag satt hårt inne, men det känns riktigt att att få hänga dit några bollar, säger VM IB:s tvåmålsskytt.

Västra Mälardalen har som bekant fått in Jimmy Gunnstedt som ny huvudtränare. Hans intåg och att laget på sikt kommer känna varandra bättre bådar gott för resten av säsongen, menar Emma.

– Det blir en trygghet för hela laget. Med hans meriter kan han göra oss riktigt bra. Han var med som läktarcoach när vi spelade träningsmatch mot Kungsör. Han kom ner och sa några väl valda till oss. Det märks att han vet vad han pratar om.

Hon fortsätter:

– Samtidigt har vi kvar stommen i truppen från senaste säsongen. Vi har bra spelare och har samtidigt plockat upp några duktiga juniorer. Kvalitén finns där.

Ni har ju varit uppe och nosat på den absoluta toppen av Allsvenskan i flera säsonger. Hur ser målsättningen ut för denna säsong?

– Med de förutsättningar vi haft så har vi inte samma målbild som tidigare. Vi ska spela så bra vi kan och komma så högt det bara går. Med det här laget vi har och det vi visar på planen så tror jag vi kan gå långt, avslutar Emma Holgersson Bruhn.

Det var idel leenden i VM IB-laget i premiären mot Linköping. Foto: David Eriksson

Västra Mälardalen IB – Linköping IBK 6–1 
Målskyttar, VM IB: Emma Holgersson Bruhn 2, Matilda Hellquist, Tilde Forsberg, Elin Blom, Wilma Hedin

Under lördagen premiärspelade även Surahammars IBF i herrarnas division 1. Det slutade med förlust 4–8 hemma mot Kais Mora. Suras mål gjordes av Isak Söderberg, William Schlugi, Alexander Schlugi och Marcus Jonsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-