Ishockey
18:50 | 14 november 2021

KHC vann bottenmötet – efter islossning i tredje perioden

Tränaren Johan Hellström efter segern: ”Prestationen behöver bli bättre”.

Lucas Lagerstedt firar med sina lagkamrater efter ett av forwardens två fullträffar mot Kumla. Foto: David Eriksson

Nästjumbon Köping Hockey och jumbon Kumla bjöd inte på någon drömishockey, men väl spänning. Efter att hemmalaget fått igång målskyttet sista perioden blev det till slut seger med 3–2 (0–0, 0–2, 3–0).

– Vi lyckades vinna till slut, säger KHC-tränaren Johan Hellström.

Efter en chansfattig och tam första period från båda lagen var det gästande Kumla som öppnade målskyttet tidigt i andra. Köping förde spelet till stor del, men hade förtvivlat svårt att få in pucken i mål. Ribba, stolpe, täckande klubbor och Kumlamålvakten William Kias stoppade pucken från att gå in i mål. I slutsekunderna av andra perioden kom nästa smäll för KHC när Kumla gjorde 0–2 efter en snabb spelvändning.

– I första perioden var vi lite avvaktande, men i andra är vi det bättre laget. Vi är egentligen det bättre laget hela matchen, men vi är inte tillräckligt noggranna i de avgörande lägena, säger Hellström.

Hur ska ni förbättra er effektivitet?

– Det är små detaljer. Som att skymma målvakten, vara heta på returer och vara noggranna i den avgörande passningen. Hade vi gjort detta bättre hade vi kunnat vinna matchen större.

KHC-tränaren Johan Hellström under en time out. Foto: David Eriksson

I tredje fick Köping till slut in en puck i mål. Lucas Lagerstedt reducerade till 1–2 och samme Lagerstedt höll sig även framme och skickade in kvitteringen till 2–2 mot ett tröttkört Kumla.

Med lite drygt två minuter kvar att spela kom också avgörandet. Edvin Johansson satte 3–2, assisterad av Lucas Lagerstedt, och ordnade tre poäng åt Köping Hockey. Gästerna forcerade på slutet för att få till en kvittering, men trots några panikartade situationer och en ramträff kunde KHC inkassera säsongens fjärde seger.

– Vi är såklart jätteglada över tre poäng, men prestationen behöver bli bättre, avslutar KHC-tränaren Johan Hellström.

Köping HC – Kumla HC 3–2 (0–0, 0–2, 3–0)
Målskyttar, KHC: Lucas Lagerstedt 2, Edvin Johansson


Under söndagen spelade även Surahammars IF, denna gång borta mot Forshaga. Sura fick åka hemåt med noll poäng i bagaget efter förlust med 2–4. Lagkaptenen André Astley Rydberg gjorde båda målen för Surahammar.

Den aktuella tabellen hittar du här. 


I Hockeytvåan blev det seger för IFK Arboga under söndagskvällen. Arvika besegrades med 4–2 på bortais. IFK:s mål gjordes av Max Orrsten, Charlie Hellström, Gabriel Erkers och Emil Johansson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-