Basket
09:49 | 15 september 2021

Köping Stars förstärker träningstruppen

Amerikan ansluter till klubben: ”En win-win-situation”.

Steven Haney. Foto: Köping Stars

Skador har stört Köping Stars under försäsongen och detta har påverkat lagets sätt att träna. Stars har ett behov av fler friska spelare på träningarna och har därför kontrakterat amerikanen Steven Haney till träningstruppen.

– Det här en win-win-situation. Vi behöver spelare som möjliggör kvalitet på träningarna och Steven behöver komma i form efter en skada, säger Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

Den 198 centimeter långe forwarden från Fort Lauderdale i Florida gick igenom en fingeroperation under sommaren och precis börjat träna basket mer normalt igen. Enligt Köping Stars är kontraktet mellan klubben och Haney öppet. Det innebär att amerikanen har möjlighet att lämna Köping om han får nytt kontrakt någon annanstans.

– Jag vill vara baserad i Europa och behöver komma i form, säger Steven Haney.

Steven Haney och Stars-tränaren Torbjörn Gehrke är bekanta med varandra sen tidigare. Haney spelade nämligen under Gehrke i Jämtland säsongen 2019/2020. Amerikanen säger vidare att hans mål är att hitta ett nytt kontrakt och fortsätta tävla på hög nivå. Köping Stars meddelar att Haney eventuellt kommer finnas med i truppen till träningsmatchen mot Norrköping Dolphins på fredag.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-