Debatt
19:52 | 25 september 2022

Liggande motion ignoreras

VMEs och kommunens styrelsemajoritet åsidosätter den demokratiska processen

VMEs upphandlande leverantör för sjöledning gick i konkurs. VME fortsätter trots det att driva VA-projektet vid Norrmälarstrand genom att säga upp avtal 2022-09-09 med bolaget som gått i konkurs, 2022-09-09 direktupphandla och sedan få ett styrelsebeslut 2022-09-21 av Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) och sedan skriva avtal med en ny leverantör 2022-09-23 och som enligt uppgift vecka 39 ska påbörja arbetet.

Sedan juni månad ligger en motion från Moderaterna kring omtag i VA-frågan vid Norrmälarstrand. Nuvarande politiska majoritet S, V har valt att inte bereda motionen i kommunstyrelsen och sedan underställa den för beslut i kommunfullmäktige. Före valet har det uttalats stöd för Moderaternas motion från Kd, Sd, L, C, och Vanligt folk, och efter valet finns det sannolikt en majoritet för ett omtag för VA vid Norrmälarstrand.

VMEs nuvarande majoritet, tillika kommunens nuvarande majoritet S, V röstade 21 september igenom att fortsätta nedläggning av sjöförlagd ledning och den 23 september skrevs avtal. Det är alltså samma politiska majoritet, S och V som i kommunen valt att inte bereda Moderaternas motion kring omtag vid Norrmälarstrand. Detta är maktarrogans när den är som allra sämst. Släng inte skattemedel i sjön utan besinna er!

Se nu till att stoppa VMEs påbörjande av nedläggning av sjöförlagd ledning och lägg fram Moderaternas motion om omtag i VA-frågan vid Norrmälarstrand för beredning i kommunstyrelsen och sedan beslut i kommunfullmäktige så att den kommunala demokratin inte åsidosätts av S, V.

Strategigruppen Norrmälarstrand


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24