Västra Mälardalen
05:57 | 7 december 2021

Myntsamling stals vid inbrott i källarförråd

Målsägare fick ovälkommet besök i sitt förråd – för andra gången på kort tid.

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Någon gång mellan den 2 och 3 december skedde ett inbrott i ett källarförråd på Dybecksgatan i Köping. Målsägaren hade inbrott förra veckan och nu har det hänt igen. Den här gången så stals ytterligare en barnvagn, svart med grått tyg och av märket Petite Cherie, en vit taklampa med prismor samt en låda med en myntsamling.

Enligt anmälan bestod myntsamlingen av ett hundratal svenska och finska mynt och sedlar, 4-5 böcker med sorterade mynt och en del osorterat i lådor, diverse tillbehör som plastfickor och myntfickor. Polisen rubricerar händelsen som stöld.

Fler polisanmälningar: 

  • Vid 12.30-tiden i fredags, den 3 december, stals tre chokladkakor till ett värde av 59,85 kronor vid Hemköp i Köping. En man i 20-årsåldern misstänks för den ringa stölden.
  • Vid 16-tiden i fredags hörde personal vid Kompetenscenter på Glasgatan i Köping hur brandlarmet gick. De lämnade då lokalen genom en nödutgång. Trapphuset blev rökfyllt och utanför entrén brann det med öppna lågor. Räddningstjänsten gör bedömningen att branden är anlagd. Polisen har därför upprättat en anmälan om mordbrand. En man i 20-årsåldern misstänks för att ha startat branden.
  • Vid 18-tiden i fredags var en kvinna i 60-årsåldern på väg hem längs Barnhemsgatan i Köping när hon blev uppsökt av en man på cykel. Han visade upp en kniv och ville ha kvinnans plånbok samt mobiltelefon. Kvinnan lyckades slita sig loss och kunde fly från platsen. Polisen sökte efter gärningsmannen, men utan resultat. En anmälan om försök till rån har upprättats och polisen har även gått med ett signalement på den misstänkte. Gärningsmannen uppges ha burit en mörk jacka samt en mössa vid tillfället.
  • Någon gång mellan 15.00 och 23.00 den 3 december krossade en okänd gärningsman rutorna och skadade bagageluckan på en mopedbil som stod parkerad vid järnvägsstationen i Köping. En anmälan om skadegörelse på bil har upprättats.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-