Kungsör
08:53 | 17 juli 2023

HUND eliten samlades i Kungsör för att bli svensk mästare!

Mellan den 6 - 9 juni samlades Sveriges elit i hundsporterna lydnad och rallylydnad för att göra upp om titeln Svensk Mästare i vardera gren. Hundsporterna lydnad och rallylydnad är populära runt om i Sverige och ekipage från norr till söder samlades tillsammans i Kungsör under mästerskapet. Drygt 170 ekipage var anmälda, 65 i lydnad och 102 i rallylydnad drygt 40 olika raser stod startklara.

Foto: Magnus Kantegård

Den 6 juli samlades hundar och förare på Centralvallen i Kungsör för att genomgå sin veterinärbesiktning innan mästerskapen skulle starta, detta för att kontrollera att ingen hund skulle vara skadad innan mästerskapen skulle börja. Klockan 13:00 bar det av i en parad upp mot stora torget i Kungsör där både tävlande, domare och funktionärer promenerade tillsammans med musik och glada hundar. Väl på torget lottades startnummer och spänningen för morgondagens starter var olidlig.

Den 7 juli drog tävlingarna igång och nu med en kallad kvalrunda, detta för att utmärka de som hade högst poäng och vilka som kvalade till finalerna bland de många startande.
I blåst, regn och solsken stod vardera ekipage på startlinjen mellan den 7 och 8 juli. Detta för att samla sina poäng för att kvalificera sig till finalen på söndagen den 9 juli. Efter tuffa rundor i olika väderlekar var det 30 ekipage i rallylydnaden som kvalade till final och 20 ekipage som kvalade till final i lydnaden.

Söndagens final bestod av värme och att hålla huvudet kallt som tävlande och funktionär. Strålande sol och finalen i båda hundsportsgrenarna skulle gå. Spänning och nerver spelade roll både bland tävlande och publik, på helspänn satt beundrande publik och följde både rallylydnaden och lydnadens finaler.

Efter de spännande finalerna räknades resultatet fram och svensk mästare i lydnad och rallylydnaden skulle presenteras på scenen som byggts upp på centralvallen i Kungsör.

I Lydnaden blev Svensk Mästare Michellle Holmlund & Vallhunden Peak.

SM silver till Elin Johnsson & Tellervos Absolute Yolo

SM brons till Sandra Gisslar Kajsaligans Odds

Hemma-ekipaget Maria Brandel & Bryggarskogens Apps tog sig en stark 4:e placering i finalen!

Rallylydnadens Svenska mästare är Heléne Adolfsson-Rehn & Aqua Seer ́s Meant To Be A Winner

SM silver till Anette Björkman Bergström & Skärgårdslamms Flipper SM brons till Lisa Grönstedt & Ever On Tam totalpoäng

Ett stort evenemang som av Kungsörs brukshundklubb arrangerades med hjälp av hundklubbens hängivna medlemmar, många sponsorer och fantastiska domare och tävlande. Ett evenemang som satte Kungsör på kartan igen för de tävlande och medföljande publik. Även lokala befolkningen besökte Centralvallen med nyfikenhet och kanske ett nytt intresse är fött hos någon i publiken.

Bipasha Borén

Artikrlförfattare


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-