Debatt
13:30 | 1 april 2021

Debatt: Köpings kommun har fått mig att sluta med innebandy

Debattartikel från en före detta ungdomsledare.

Foto: David Eriksson/Arkiv

Alla år som jag lagt ner timme efter timme för att ungdomsidrotten skall blomstra och att just min sport blev innebandy är en sak. Att hänga i KB-hallen blev ett andra hem.

Ett andra hem som kommunen och Köping Stars har tagit ifrån oss. Nu är de på väg att ta ytterligare ett andra hem ifrån oss. Så mycket fulspel. Varför?

Möten som anordnas spelar ju ingen roll för ni har egna interna möten mellan Stars och kommunen där ni kommer överens om saker, eller?

Kärleken till sporten och ungdomarna är stark, därför är det så svårt att vara tyst nu när det kommer på tal att även nya hallen skall beläggas med parkett (enligt Sportchefen i Stars).

Så endast ibland… den har vi hört förut. Eller som Jonny Clefberg uttalar sig – ”då får vi gå in å peka med hela handen”. Och då vet vi redan resultatet, eller hur Jonny?

Köping Stars får vara i nya hallen med parkett, det är det du säger, om man läser mellan raderna.

Vi har under de senaste tre åren sett hur basketen tagit över mer och mer. De tar åt sig ytor, förråd, tider med mera. Kommunen låter dem göra det.

Man lägger nytt plastgolv i KB-hallen, för att sen täcka det med parkett. Vad kostade detta?

Stars får okej från innebandyn och kommunen att göra denna åtgärd, om man i sin tur stannar kvar i KB-hallen fast en ny arena byggs. Detta finns på papper.

I en hall som KB-hallen behöver det renoveras upp ordentligt. Framförallt toaletter, omklädning, entrén med mera. Men hallen är ej optimal för innebandyn heller. Basketkorgarna är för låga för att spela innebandy i KB-hallen på högre nivå. Små, trånga avbytarbänkar. Sargen står 40 cm från trävägg på ena sidan och det är en obehaglig träsarg 10 cm från innebandysargen på den andra. Gamla trädörrar som knappt går att stänga vid planen. Skaderisken är enorm. En riskanalys på den, Kari Anttila!

Att sen ett antal ledare och styrelsemedlemmar i Köpings Stars även jobbar inom skolan, som idrottslärare med mera, förespråkar att man skall lägga ett klickgolv som i sin tur tar ett antal timmar att förbereda, gör att en lördagsmatch för Stars innebär 5-6 förlorade ungdomsmatcher under denna tid.

Hur tänker ni där? Jo, att då skall ungdomarna tillbaka till KB-hallen under dessa tider och spela innebandy på parkett igen! Eller inte spela någon match alls, om det kolliderar med annat.

Hur kan ni som ledare för Stars tycka att detta är okej, att stjäla denna tid för Köpingsungdomen, oavsett sport?

Att politiker i Köping kan tillåta detta. Någon bör ju ha lovat Stars att de skall spela i nya hallen, annars köper man väl inte in ett klickgolv?

Upp med allt på bordet nu. Sanningen. Vem har lovat vem och vad? Nu måste andra människor som betalar skatt i Köping också få insyn.

För min del är spelet slut nu. 16 år inom ungdomsidrotten. Kommunen och Stars fick mig att sluta.

”Game over”


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-