Debatt
11:43 | 3 december 2021

Debatt: Om kostnaden för vårdboende

Debattartikel signerad "En stapplig anhörig utan bil”

Foto: Riksbanken

Jag hörde nyligen att kostnaden för vårdboende i Arboga är bland det högsta i Sverige, stämmer det?

Hur hög är avgiften på Arbogas olika boenden?

Vad de flesta dock inte vet är att kostnaden för att få flytta in är ganska stor. Det krävs en alert anhörig stadd vid kassan för att ordna detta. Har verkligen alla det?

Har du en byxor/skjorta blus/kjol-anhörig så måste du köpa en helt ny garderob som går att tvätta i 60 grader med mera, du måste handla sängkläder och handdukar plus alla toalettartiklar och tvättmedel.

Jag föreslår därför att boendet handlar lika sängkläder till alla och skickar anhöriga räkningen för detta. På så sätt kan allt tvättas tillsammans vilket också spar tid för personalen.

Jag tror inte att de boende själva reagerar på att alla sover på likadana  lakan, har likadant täcke och likadana badlakan.

Tvål, schampo med mera kan inköpas till partipris. Beräkna utgiften per år och debitera en gång om året för detta. Det kan inte bli så hög kostnad. Det sparar tid och kraft för alla.

Kläder borde också gå lätt att fixa till. Be en tillverkare av myskläder att göra en enkel katalog där anhöriga kan beställa kläder som skickas direkt till boendet.

Är det bara i Arboga man gör så här?

”En stapplig anhörig utan bil”


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till debatt@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-