Debatt
12:12 | 29 oktober 2020

Svar till Skräckslagen Arbogabo

Jonna Lindman (M) besvarar debattartikeln "Var går gränsen för utpressning?".

Den 27 oktober publicerades debattartikeln ”Var går gränsen för utpressning?”, skriven av signaturen Skräckslagen Arbogabo. Nu besvaras den av Arbogas kommunalråd Jonna Lindman (M):

Jag är den första att beklaga att det inte blev en folkomröstning om Medåkers skola i slutet av mars månad. Covid 19 kom i vägen, en pandemi som ingen av oss hade kunnat förutse eller råda över.

Jag har hela tiden varit positiv till att friskoleföreningen ska få köpa skolan, och starta upp sin verksamhet. Men, det folkomröstningen handlade om var om det skulle vara en kommunal skola eller om den skulle läggas ner.

Att då sälja skolans fastighet till friskoleföreningen innan frågan avgjorts i folkomröstningen hade inte varit görligt, för var skulle den kommunala skolan vara i för fastighet om vi redan sålt den till friskoleföreningen?

Dessutom tror jag inget av de politiska partierna i kommunfullmäktige hade godkänt en sådan försäljning innan resultatet från folkomröstningen blev känd.

Ett helt enigt kommunfullmäktige beslutade att ställa in folkomröstningen vid det senaste kommunfullmäktigemötet.

Så att prata om utpressning i detta fall känns lite magstarkt.

Jonna Lindman (M)

Kommunalråd


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till redaktion@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-