Bandy
05:45 | 4 december 2021

KIS-tränaren: ”Vi måste få bandyn att leva vidare”

Köping IS Bandy håller hus på E­skilstuna Isstadion där man spelar och tränar sina matcher under säsongen 2021/2022, då Kristinelunds sportfält ska få ny isbana.

Köpings IS. Foto: Dennis Johansson Strömberg/Arkiv

Köping IS Bandy huserar i Division 1 Östra och har inlett serien starkt. Man har två vinster och två förluster så här långt. Man vann hemmapremiären mot Djurgården Bandy med 5-3.

KIS vann även hemma mot Örebro SK U med 9-3. Sedan har man förlorat mot serieledarna Helenelunds IK och även senast mot Norrtälje efter en jämn drabbning. Matchen mot Norrtälje slutade 4-5.

”Krillan” ska få ny isbana vilket gör att KIS Bandy inte spelar i Köping under vintern. Man har fått ta sig hela vägen till Eskilstuna för att träna och spela sina matcher. Huvudtränaren Anders Kvist säger så här efter en träning på E­skilstuna Isstadion.

– Det känns ju såklart vemodigt, Krillan har ju varit våran borg i många år. Samtidigt är det ju inget som vi kan påverka så vi får bara gilla läget och göra det så bra vi kan.

Anders Kvist är 41 år gammal och uppvuxen i Västerås. Men flyttade som 20-åring till Arboga och han har blivit kvar där. Han har en sambo, ett barn och hunden Frasse.

Anders jobbar som serviceelektriker och har även en solcellsfirma med en kompis. På fritiden tränar han sin sons fotbollslag och försöker även få in lite fiske när tiden finns.

Hur är du som tränare? 

– Svår fråga, den borde nog spelarna svara på. Jag gillar att bygga en trygg grupp och se till att vi har en skön känsla i gruppen. Sen hoppas jag väl att vi kan få till något bra tillsammans.

– Jag tror att ett bra grundspel och en stark defensiv är nyckeln till mycket.

Hur är Köping IS Bandy som förening?

– Det är en bra och anrik förening som vi måste ta hand om och få våran bandy att leva vidare. Det är många som jobbar i det tysta för att vi ska få göra det roligaste som finns, att spela bandy.

Hur känns inledningen av säsongen så här långt?

– Tycker det känns helt okej med tanke på att vi har legat efter med att få klart truppen. Tycker premiären mot Djurgården var klart över vad man kunde förvänta sig av oss. Då vi bara hade haft ett pass på stor is. Örebro gav väl kanske inga jättesvar men vi gjorde det vi skulle och tog två poäng. Mot Helenelund kom vi snett in i matchen direkt och kom aldrig in i det. De vann rättvist men vi får lära av det och ta nya tag.

Vilka visioner har ni i laget för denna säsong?

– Det vi vill är ju att vinna matcher och försöka hjälpa till att utveckla spelarna till att bli så bra som möjligt. Det är grymt kul och se vilka kliv spelare kan ta både i ett lag och individuellt.

Tränaren Anders Kvist. Foto: Rasmus Forsström

Vad säger du om årets lag?

–  Årets lag är ett stabilt division 1-lag som har chans att vinna mot alla lag. Många som varit med längre samt några äldre kvalitetsspelare som kommer in och hjälper sin moderklubb KIS.

– Vi har även ett samarbete med EBS (Eskilstuna Bandysällskap) och de spelarna som kommit in har höjt sin nivå och ser väldigt bra och spännande ut. Skulle gärna bredda truppen med ett par spelare till men det är inte det lättaste.

Vad har ni för styrkor och s­vagheter i laget?

– Svårt och svara på så här tidigt men jag skulle vilja få ihop defensiven lite bättre och lite stabilare spel över tid. Våra styrkor är väl att det är många som är duktiga att driva på med boll och att vi inte kommer att bli så lättlästa i vårt spel, säger Anders Kvist.

– Över säsongen tror jag att våran rutin kommer att visa sig, det är många som varit med länge och vet vad som krävs, tillägger KIS-tränaren.

Är det någon i truppen som imponerat lite extra så här långt?

– Tycker många ser bra ut. Den som har haft snabbast utvecklingskurva hittills är väl Oscar Larsson. Ser otroligt stark ut på rören och kul att han fått in ett par baljor.

Vilket lag är tuffast att möta?

– I år är serien jämnare än på många år och jag tror att i princip alla kan slå alla. Får jag gissa lite så tror jag Gustavsberg blir tuffast, sen har vi Helenelund, GT/76 och Djurgården är alltid bra. Uppstickarna Västerås Bandy, Norrtälje och Mosserud, nya för i år, verkar också bra. Det gäller att vara på tå alla matcher.

Vart i tabellen siktar ni på att landa?

– Vi vill ju självklart vara med i toppen och kriga, men våran målsättning håller vi för oss själva, avslutar Anders Kvist.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-