Basket
11:47 | 7 mars 2023

Stars jagar slutspel – och första segern mot Luleå

Tränare Gehrke spekulerar i att det krävs en vinst till för att säkra slutspelsplats.

Kevin Peterson är den enda Stars-spelaren som är tveksam till spel i tisdagens möte mot Luleå. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Stars har kopplat greppet om en slutspelsplats i SBL, men med tre omgångar kvar så kan mycket förändras. En seger hemma mot Luleå under tisdagskvällen skulle ta Köping ett stort steg närmare slutspelet. Tidigare under säsongen har Luleå vunnit båda matcherna mot Stars, först 85–79 efter förlängning i premiären och sen 92–85 i mitten av december.

”Vi kommer in i kvällens fight mot BC Luleå med helt andra förutsättningar än tidigare möten. Efter mellandagarna och nyår har Stars spelat ett försvar som ligger Top 4 i SBL – både i motståndares tillåtna procent men också i insläppta poäng. Stars anfall fluktuerar fortfarande men vi vinner i princip alla matcher där vi fördelar bollen med minst 17-18 assist. Färre assists än 15, ja då förlorar vi i princip alla matcher”, skriver Stars-tränaren Torbjörn Gehrke på klubbens hemsida inför tisdagskvällens match. 

Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke. Foto: David Eriksson

Gehrke tror att en seger till kan räcka för en slutspelsplats.

”Vinsten mot Fryshuset i fredags var lite av en ”monkey off our back” då vi nu har Uppsala en match bakom oss samt fördel av inbördes möten. Men för att Stars ska nå slutspel krävs sannolikt minst en seger mot antingen BC Luleå, Södertälje BBK eller i avslutningen mot Umeå BSKT. Vi går förstås för seger i alla matcher och vill gärna spela de två sista matcherna med lite mindre press och möjligheten att inte spela extremt tunga minuter på de mest bärande spelarna. Vi tycker inte att våra tidigare laginsatser mot BC Luleå varit det vi vet att vi kan. Varje match har ett nytt ansikte och där skiljer sig inte denna match i från mängden. Det kommer sannolikt att krävas ett defensivt arbete i hästväg för att klara av att ta hem en seger mot BC Luleå idag”.

I Stars trupp är det frågetecken kring Kevin Petersons medverkan mot Luleå. Han dras med en överansträngning, enligt klubben. Övriga spelare ska dock vara redo att möta gästerna från Norrbotten.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-