Fotboll
16:14 | 22 november 2021

Klart: Mikael Wiker ny huvudtränare för Forsby FF

UPPDATERAD. Tidigare Arboga Södra-tränaren har skrivit på för två säsonger.

Mikael Wiker. Foto: David Eriksson/arkiv

Tidigare under hösten kunde Magazin24 berätta att Mikael Wiker lämnar Arboga Södra efter tio säsonger som huvudtränare. Nu har 42-åringen gjort klart med ett nytt tränaruppdrag.

Wiker har kommit överens med Forsby FF om att bli huvudtränare för damlaget. Kontraktet är skrivet på två säsonger plus ett optionsår.

– Jimmy (Blom, ordförande i Forsby FF:s styrelse) hörde av sig för några veckor sen. Jag blev lite överraskad faktiskt, men jag träffade klubben och fick en bra uppfattning. Det är en välskött och bra förening så det kändes intressant direkt, säger Mikael Wiker till Magazin24.

Tränaruppdraget i Forsby blir Wikers första i ett damlag. Något han ser fram emot.

– Det spelar ingen roll om det är tjejer eller killar. Fotboll är fotboll, så ser jag det. Det blir en ny utmaning och det känns väldigt spännande.

Forsby FF:s damlag slutade den gångna säsongen femma i division 3 Örebro/Västmanland. Ambitionen på sikt är att ta sig tillbaka till division 2.

– Forsby vill uppåt. Både ambitionen och organisationen kring laget finns redan där. Det känns tryggt att komma in i en sån organisation, säger Mikael Wiker.

Vad är dina ambitioner för Forsby FF?

– Föreningen vill som sagt att laget ska ta klivet tillbaka till division 2. Själv måste jag erkänna att jag just nu har lite dålig koll på både spelarna och kvalitén, men jag kommer börja från noll. Det blir en skön utmaning och något annorlunda mot det jag haft tidigare.

När börjar du ditt nya tränaruppdrag? 

– Jag ska ha en träff med spelarna nu på lördag. De kommer köra futsal året ut och sen kommer vi köra två pass i veckan på konstgräs från och med januari. Jag ser fram emot det, avslutar Wiker.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-