Fotboll
11:15 | 4 maj 2021

Nya besked kring fotbollen i länet

Beslut gällande seriespelet för seniorlagen får vänta ytterligare samtidigt som enstaka träningsmatcher för barn- och ungdomar endast får spelas inom kommunerna.

Foto: David Eriksson/arkiv

Under måndagen hade styrelsen inom Västmanlands fotbollsförbund ett nytt möte kring angående distriktsserierna. Där fattade styrelsen följande beslut om de tävlingar som genomförs i distriktets regi:

Barn- och Ungdom (11 mot 11, 9 mot 9, 7 mot 7 och 5 mot 5):

Serierna startar tidigast helgen den 22–23 maj. Omgång 1-3 stryks. Enstaka träningsmatcher för barn- och ungdomar födda 2002 och senare tillåts. Dock endast mellan föreningar från samma kommun. Ovan är ett resultat av att Region Västmanland, tillsammans med länets kommuner, inte tillåter matchspel mellan lag som tillhör olika kommuner.

Division 3-4 damer samt Division 4-8 herrar och 7 mot 7 damer samt U23 herrar:

Beslut om seriestart samt om serierna avgörs genom enkel- eller dubbelmöten lämnas tisdag den 11/5, då styrelsens bedömning är att det är klokt att avvakta en vecka med slutgiltigt beslut.

Distriktslagsverksamheten:

Distriktslagsverksamheten i Västmanland är satt på paus tills vidare.
Det regionala utvecklingsläger som var planerat den 13–16 maj är framflyttat till höstlovet. Rikslägret för spelare födda 2006 är framflyttat till vecka 30 (pojkar) respektive vecka 31 (flickor).

Distriktsmästerskap herrar och damer:

DM-spelet för herrar och damer görs om till slutspelsformat, dvs. gruppspelet utgår. Matcher genomförs under hösten, med start i augusti.

Träningsmatcher:

VFF uppmanar alla föreningar att följa de restriktioner som gäller avseende matchspel. Enstaka träningsmatcher för barn- och ungdomar födda 2002 och senare tillåts. Dock endast mellan föreningar från samma kommun.

Fotbollens Dag 2021:

Ställs in.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-