Fotboll
12:06 | 6 augusti 2021

Wiker mörkar elvan inför derbyt: ”Blir ganska många förändringar”

Arboga Södra-tränaren hemlighetsfull inför nya derbyt mot Köping FF.

Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker. Foto: David Eriksson

I lördags tog Arboga Södra hem säsongens första division 3-derby mot Köping FF. Nemanja Plamenics sena 3–2-mål gav seger för gulsvart hemma på Ekbacken.

Redan nu på söndag är det dags för derby nummer två. Arbogas tränare Mikael Wiker utlovar ”ganska många förändringar” i Södras startelva, som är hemligstämplad.

– Det är några på semester och några skador. Sen krockar vår match med en juniormatch så det är lite struligt. Det känns inte helt optimalt, men vi kommer att ge Köping en match och jag är övertygad om att vi har bra chans att vinna ändå.

Vilka saknas?

– Det vill vi inte släppa. Men det kommer bli ett helt annat lag än vad vi ställde upp med hemma.

Vid det första derbyt var det konstgräs som gällde. Nu väntar ”naturgräs”, eller gräs som det ju egentligen heter, och bortaplan för Arboga Södra. De ändrade förutsättningarna kombinerat med ändringarna i startelvan bäddar för en helt ny typ av match.

– Vi får inte vara nöjda med att vi har vunnit första matchen. Jag är övertygad att Köping kommer vilja anfalla och trycka på lite mer. Jag tror att det kommer bli en lika målglad match som senast, även om vi är ganska nöjda med ett kryss på söndag, säger Mikael Wiker.

Alen Dzanic, Köping FF. Foto: David Eriksson/Arkiv

Köping FF är sig mer likt inför söndagens drabbning. Enda avbräcket är forwarden Alen Dzanic som är avstängd. Nyförvärvet från Kungsör, Rezene Berhane (nyligen tillbaka från en knäskada), presenterade sig med ett mål i sin tävlingsdebut och kan vara en potentiell ersättare på topp.

– Han har bra rörelse utan boll och är skicklig med boll. Får han ett läge i straffområdet smäller det oftast och han har sett het ut på träningarna. Men han har inte 90 minuter i sig, vi får se om han startar eller agerar joker, säger tränaren Armin Suljic.

Vad ska ni göra annorlunda i returen för att slå Arboga?

– Man måste utgå ifrån förra matchen där Arboga vann. Vi behöver förbättra några saker i försvarsspel och några saker i anfallsspel. Defensivt var vi inte tillräckligt kompakta. Det var för stort avstånd mellan våra block, och avståndet mellan spelarna inom samma lagdel var för stort. Vi var för utspridda helt enkelt.

– Offensivt behöver vi få in bollen i straffområdet fler gånger. Och när vi får in den måste vi få in fler spelare i boxen.

Armin Suljic avslutar med en passning till Köpingspubliken:

– Jag hoppas det kommer massa folk. Vi kommer att göra vårt yttersta för att ta hem det här derbyt.

Avspark sker 15.00 på söndag på Köpings IP.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-