Basket
14:08 | 17 juni 2021

Ernest Kalve blir spelande assisterande tränare i Stars

Ersätter landsmannen Andris Kehris: ”En ny utmaning i mitt liv”.

Ernests Kalve blir assisterande tränare för Köping Stars. Foto: David Eriksson

De två senaste säsongerna har letten Ernest Kalve varit en pålitlig spelare för Köping Stars. Nu står det klart att “Ernie” fortsätter i klubben även nästa säsong. Det blir dock inte bara som spelare, utan även som assisterande tränare till Torbjörn Gehrke.

– Jag älskar staden och klubben och det ska bli roligt att komma tillbaka en tredje säsong, säger Kalve till Köping Stars hemsida. 

Kalve kommer, utöver sin spelande tränarroll i Stars, även att ha huvudansvaret för klubbens division 2-lag.

– Att coacha blir en ny utmaning i mitt liv. Jag kommer inte kunna spela för alltid och jag älskar verkligen basket och det är något jag kommer vilja jobba med även efter min spelarkarriär, säger “Ernie”.

Huvudtränaren Torbjörn Gehrke ser fram emot att ha en spelande assisterande tränare. Något som blir en ny erfarenhet för den meriterade tränaren.

– Under mina 20 år som coach har jag aldrig haft en spelande assisterande tränare. Men man måste ju våga prova nytt. Ernies erfarenhet och hans syn på vad som händer på plan kommer vara en ovärderlig insikt som jag hoppas kunna dra stor nytta av, säger Gehrke.

Kalve själv ser fram emot att lära av tränare Gehrke.

– Det är en bra start på tränarkarriären att få samarbeta med en sådan erfaren coach.

Assisterande tränaren Andris Kehris lämnar Köping Stars. Foto: David Eriksson

Ernest Kalves landsman Andris Kehris, som var assisterande tränare till “Jotti” Nikolaidis, har blivit erbjuden en tjänst som assisterande tränare i Jämtland basket, samt instruktör på Östersund NIU basketgymnasium. Kehris lämnar därmed Köping efter två säsonger.

– Jag är mycket tacksam för min tid i Köping. Klubben trodde på mig och stöttat mig och jag utvecklades mycket av att arbeta med “Jotti”. Engagemanget bland ledare i Stars och på ungdomssidan i Köping Basket samt stödet bland människorna i stan gör att jag tror att resan för Köping Basket bara har börjat, säger Andris Kehris i en kommentar på Köping Stars hemsida.

– Jag vet att jag pratar för hela styrelsen och föreningen när jag säger att vi har uppskattat Andris professionalism och lojalitet och vi önskar honom varmt lycka till i Östersund, säger Stefan Ståhlmalm, styrelseledamot och sportchef för Köping Stars.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-