Hallstahammar
18:22 | 28 april 2021

Hallstatjej anlitas för att realisera amerikanskt konstverk

Konstnären Anya Blom, född och uppväxt i Hallstahammar, kommer under våren att skapa konst på en cykelbana i Örebro.

Anya Blom. Foto: Privat

Under artistnamnet Bless har Anya Blom från Hallstahammar skapat gatukonst i centrala Lindesberg, medverkat i utställningar och tilldelats stipendium för sitt skapande.

Hennes nästa uppdrag är att realisera ett verk av den amerikanska konstnärsduon Jessie & Katey på en cykelbana i Örebro.

På grund av rådande restriktioner och konstprojekts ambition av minska utsläpp från resor, kommer Jessie Unterhalter och Katey Truhn som bor och verkar i Baltimore; USA, inte själva resa till Sverige och förverkliga konstverket. Det har istället Anya Blom anlitats för att göra.

– Det kommer att bli ett nytt perspektiv för mig att jobba med mark i stället för vägg, men Jessie & Katey kommer att guida mig i processen digitalt. Att utgå från någon annans design är jag inte nervös över, men eftersom jag själv är konstnär så blir det här ett fint test för mitt ego, säger Anya Blom i ett pressmeddelande från OpenArt.

Markmålningarna på två utvalda platser längs cykelstråket mellan centrum och universitetet i Örebro är en del av EU-projektet Fossilfritt 2030 – Rena resan, som arbetar på olika sätt för att öka det hållbara resandet.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-