Fotboll
08:11 | 10 mars 2021

Premiärderbyt mellan Södra och KFF flyttas fram

Seriestarten i de lägre förbundsserierna skjuts upp.

Rijad Babovic Arboga Södra och Vilgot Wherns Köping FF skulle ha ställts mot varandra i början av april, men premiären av division 3 Västra Svealand är nu flyttad. Foto: Michaela Ericzén/arkiv

Från början var tanken att Arboga Södra och Köping FF skulle mötas i ett hett premiärderby i division 3 Västra Svealand den 11 april. Så blir det dock inte.

Under tisdagen beslutade Svenska Fotbollsförbundet att skjuta upp seriestarten för de lägre förbundsserierna till helgen den 1-2 maj. De serier som berörs av detta beslut är division 1 damer samt division 2 och 3 herrar, som till skillnad från de högre serienivåerna inte omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott.

”Samtidigt har Förbundsstyrelsen uppdragit åt tjänstemannaledet att utreda ytterligare alternativ på hantering för det fall restriktionerna inte tillåter seriestart helgen 1-2 maj”, skriver Svenska Fotbollsförbundet.

Enligt förbundet vill “en tydlig majoritet av föreningarna” i det längsta hålla fast vid en planering med dubbelmöten. Samtidigt vill föreningarna få besked om vad som gäller med tillräcklig framförhållning för att kunna planera sin verksamhet.

”I nuläget är alltså beslutat att skjuta upp seriestarten i division 1 damer och division 2-3 herrar, men parallellt fortsätter arbetet proaktivt med planering för de scenarion som kan uppstå utifrån en utdragen situation med restriktioner i samhället och följder för svensk fotboll”.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-