Ishockey
11:37 | 6 juni 2021

Tvåvägsback förstärker KHC:s försvarsuppsättning

21-åringen värvas från Malung: ”Svår för forwards att komma förbi”.

Foto: Björn Blomgren/arkiv

Backen Gustav Grankvist är klar för spel med Köping Hockey nästa säsong. 21-åringen har Hille/Åbyggeby IK som moderklubb, men har de två senaste säsongerna spelat för Malungs IK. I höst väntar spel i Köpings ishall.

”Senaste två säsongerna har han tillhört Malung IF i Hockeyettan så KHC är inte helt obekanta för Gustav. Han har gjort 54 division 1-matcher och stått för 14 poäng. Han är en rörlig back som är följsam och svår för forwards att komma förbi. KHC har sökt efter en tvåvägs- back som klarar av både det defensiva och det offensiva spelet, vilket man får med Gustav. Nu när Gustav går in på sin tredje seniorsäsong tror och hoppas KHC att han har den rutinen som krävs för att bli en rutinerad ledande spelare med bra beslut ute på isen”, skriver Köping Hockey på klubbens hemsida. 

Köping HC:s trupp säsongen 2021/2022:

Målvakter: Jonas Eneroth, Oscar Svensson (ny från University of Wisconsin)

Backar: Gustav Grankvist (ny från Malung), Ludvig Hultgren, Kevin Jansson, Martin Jörgensen, Emil Norstedt

Forwards: Charles Backman, Viktor Burman (ny från Tyringe), Lukas Carlsson, Eric Eljas, Linus Gustavsson, Eric Juhlin, Mathias Kemppi (ny från Sollentuna), Arvid Leremar (ny från Kalmar HC), Linus Nilsson, Cristopher Norlin (ny från Linden), Karl Sand (ny från Enköping), Marcus Viitanen, Casper Åkesson (ny från Tyringe)

Tränare: Johan Hellström (ny från Borås HC)

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-