Ishockey
22:15 | 24 september 2021

Hallstahammar HK-förlust i premiären mot Orsa IK: ”Vi bjuder på nästan alla mål idag”

Hallstahammar HK hade under fredagskvällen premiär i HockeyTvåan Västra A mot hårt satsande Orsa IK. Ett skadedrabbat Hallstahammar förlorade med 2-5 efter en jämn sista period.

Foto: Rasmus Forsström/arkiv

Hallstahammar HK spelade första perioden svagt inledande men växte snabbt in i matchen. Orsa IK tog ledningen redan efter 18 sekunder och utökade i den åttonde minuten till 0-2.

Med fem minuter in i mitten perioden reducerar Hallstahammar till 1-2 via Ludwig Månegarm som varit het under försäsongen. Men i power-play skulle Orsa IK utöka till 1-3 för att sedan mot slutet av andra perioden utöka till 1-4.

Hallstahammar HK kom ut i tredje perioden och fullständigt dominerade ute på planen. Man reducerar åter en gång till 2-4 men får inte in puckarna som behövs. Orsa utökar med fem minuter kvar och vann matchen med 2-5.

– Det jag tycker är positivt är det vi pratat om. Att vårt grundspel ser ganska bra ut över hela banan. Det som skiljer idag är som sagt att dem har bättre spets än oss. Deras spetsspelare avgör matchen för dem idag. Dessutom så bjuder vi på nästan alla mål idag. Dem gör inga riktiga spel mål utan att vi bjuder på dem.

– Samtidigt kan det beror på att vi blir stressade av deras spel. Vi har mer att plocka ut av det laget som spelade idag. Sen har vi fler som är sjuka som vill in och tävla och ta en plats i laget, säger Hallstahammars huvudtränaren Thomas Sjögren efter dagens match.

Ni kommer in starkare i tredje än under hela matchen, hur går tankarna kring det?

– Jag tror vi har för stor respekt när man tittar på deras trupp och i början. Sen hamnar vi lite i en brygga i från start när dem sätter 0-1. Andra perioden tycker jag att vi gör 1-2, vi har bud på 2-2 men pucken studsar rätt för dem i ett power-play och sätter 1-3 istället. Dem är litegrann i brygga tycker jag i andra perioden. Vi är på väg in i matchen och tar över matchen. Sen går vi bom i offensiv tekning. Vinner en mot en kamp och deras andra man är först. Så sätter dem 1-4. Sen i tredje sa vi att får vi 2-4 så ska vi justera om i truppen. Vilket vi gjorde. Vi gick ju för 3-4. Men dem gjorde 1-5 och vi fortsatte kriga, säger Thomas.

Skadedrabbat Hallstahammar HK med åtta spelare borta från truppen hoppas att det blir friska spelare inför nästa match. Viktiga spelare som backen Thorsell och forwardsen Phil och Rogerson var inte med i dagens trupp. Även första målvakten var inte med.

– Jag hoppas vi kan spela med fyra kedjor sen att vi fortsätter att utveckla vårt grundspel. Men idag på grund av skador så har vi en tunn trupp. Det märktes, säger Thomas om skadeläget och inför nästa match.

Hallstahammar HK spelar nästa match borta mot Skedvi/Säter IF på tisdag.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-