Hallstahammar
11:54 | 23 februari 2021

Hallstahem redovisar vinst på 12 miljoner kronor

Ulf Magnusson, vd på Hallstahem: ”Att vi kan redovisa ett så här starkt bokslut under ett år med pandemi känns väldigt bra”.

Ulf Magnusson, vd på Hallstahem. Foto: Pressbild

Hallstahems bokslut för 2020 är klart. Det kommunala bostadsbolaget meddelar att omsättningen ökade under året från 171 till 178 miljoner kronor samt att vinsten för 2020 uppgår till 12 miljoner kronor.

Vinsten är en ökning med nästan 80 procent jämfört med 2019. Investeringarna uppgår till
81 miljoner kronor och omfattar bland annat nyproduktion, ombyggnationer, stambyten och fönsterbyten. Under den senaste treårsperioden uppgår investeringarna till över 210 miljoner kronor.

– Att vi kan redovisa ett så här starkt bokslut under ett år med pandemi känns väldigt bra. Det starka resultatet innefattar dessutom extra underhållsåtgärder utöver budget om fyra miljoner vilket har varit välkommet, säger Ulf Magnusson, vd på Hallstahem, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Våra hyresgäster har visat ett stort tålamod när vi under långa perioder enbart åtgärdat akuta felanmälningar. Det har också varit utmanande för våra medarbetare, som på ett fantastiskt sätt ställt om sina rutiner och samarbetat över gränserna för att fortsätta leverera bra kundservice.

”Hela bolagets vinst återinvesteras i företaget i form av ännu mer underhåll, investeringar och satsningar på trygghetsskapande åtgärder i bostadsområdena. Hallstahem är kommunens största bostadsbolag och fastighetsägare, och det är avgörande för kommunens välmående att bolaget står starkt och tryggt inför framtiden”, skriver Hallstahem.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-