Kolbäck
17:54 | 30 mars 2021

Djursjukhuset inför drastiska förändringar under sommaren

Personalbrist och hög sjukfrånvaro tvingar Evidensia Specialistdjursjukhus i Strömsholm att förändra verksamheten.

Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm. Foto: Evedensia

På tisdagen gick Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm ut med ett pressmeddelande om att man tvingats fatta ett tufft beslut. För att anpassa arbetsbelastningen efter bemanningssituationen stänger man nattintaget mellan den 1 maj till 29 augusti från klockan 20.00-07.30 alla dagar i veckan. Under veckorna 27-33 håller akutmottagningen stängt på helgerna.

– Aldrig trodde jag att dagen skulle komma då vi tvingas säga nej till djuren, men det här är nu vår verklighet. Det senaste året har Strömsholm sett en minskning på cirka 25% i sin veterinärgrupp och det går inte längre att kräva ytterligare av medarbetare som redan är på bristningsgränsen, säger Mia Runnérus, djursjukhuschef på Strömsholm.

I pressmeddelandet skriver man att pandemin har inneburit hög personalfrånvaro och att det stora antalet schemabyten har varit tärande för alla. Man har även känt av branschens utbredda veterninärbrist.

– Det är sorgligt när vi inte längre kan finnas där för djuren i samma utsträckning. Jag och mina fantastiska medarbetare som jobbat hårt så länge önskar inget hellre än att allt skulle kunna fortsätta som vanligt, men vi måste vara rädda om de anställda. Utan dem är vi ju ingenting, säger Runnérus och fortsätter:

– Åtgärderna under våren och sommaren och ett fortsatt kontinuerligt rekryteringsarbete ska förhoppningsvis ta oss tillbaka där vi var innan. Det hoppet håller vi fast vid, avslutar hon.

Johan Wiklund, vd för Evidensia Sverige, kommenterar beslutet:

– Jag har full respekt för vad ledningen på Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm beslutat, det är väldigt tråkigt men jag står bakom dem till 100%. Mia Runnérus gör vad hon i första hand behöver göra som ansvarstagande chef: värna om sina medarbetares mående.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-