Kolbäck
15:36 | 2 maj 2021

Klart: Nu ska Åsgården i Kolbäck rivas

Efter att ha stått tomt i många år ska nu det tidigare konvalescenthemmet Åsgården jämnas med marken.

Åsgården i Kolbäck ska jämnas med marken. Foto: Michaela Ericzén

I mitten av 1950-talet byggdes konvalescenthemmet Åsgården i Kyrkbyn i Kolbäck, men fastigheten har i många år stått tom och förfallit med tiden. Nu har Hallstahammars kommun köpt fastigheten och kommer att påbörja rivning av den förfallna byggnaden.

Arbetet kommer att påbörjas vecka 18 och beräknas pågå till och med vecka 43.

Hallstahammars kommun skriver på sin hemsida att det är absolut förbjudet att beträda området eller ta sig in i byggnaden, då det är förenat med livsfara.

Kommunen köpte fastigheten i januari 2020, därefter har man genomfört en upphandling och skrivit kontrakt med CRREX AB från Rättvik som ska riva fastigheten.

Under de första veckorna kommer majoriteten av arbetet ske inne i byggnaden, då man ska ta rätt på och sanera miljöfarligt avfall. Från och med vecka 26 beräknas rivningsmaskinen vara på plats och man kommer få att börja riva byggnaden.

Under juli och augusti, med undantag för semesterveckorna 30-31, kommer det att bullra och damma som mest, skriver Hallstahammars kommun.

– Vi ber om förståelse och hoppas att du som bor granne med entreprenadområdet har överseende med de olägenheter som arbetet medför.

Arbetsområdet kommer att vara inhägnat med ett högt staket. Då kommunen sedan tidigare har fått in rapporter och klagomål från personer som sett att det vistas människor vid byggnaden på kvällar, nätter och helger uppmanar man till att larma polisen om man ser någon vistas innanför entreprenörens staket på kvällar, nätter och helger.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-