Kolbäck
15:12 | 26 februari 2021

Stort intresse när Kolbäcks nya trygghetsboende växer fram

I november flyttar hyresgästerna in på det nya trygghetsboendet Myran i Kolbäck. Intresset kring de 37 nya lägenheterna har varit stort.

Det nya trygghetsboendet i Kolbäck börjar ta form. Foto: David Eriksson

I höstas drog byggandet av det fem våningar höga trygghetsboendet Myran i gång på Vallbygatan i Kolbäck. Lägenheterna kommer vara tillgänglighetsanpassade för personer över 55 år.

Under ansökningsprocessen har det kommunala bostadsbolaget Hallstahem premierat de hyresgäster som redan har ett boende i Kolbäck eller Strömsholm. Intresset har varit stort.

– Under januari månad tackade 20 stycken ja. Efter det låg lägenheterna ute på vår hemsida mellan 5 till 14 februari. I måndags (den 15 februari) började vi fördela lägenheterna och efter det har ytterligare tio stycken tackat ja. I nuläget är alltså 30 av 37 lägenheter bokade. Det har gått väldigt fort och över förväntan. Jättekul, säger Maria Kumpula, kundvärd vid Hallstahem.

Vad tror du det är som lockar så mycket med Myran?

– Det är nyproduktion och väldigt centralt. Det blir något nytt för de som idag kanske bor i ett hus. Vi har märkt av ett stort tryck på våra tvårumslägenheter framför allt.

Det verkar inte bli några problem att hyra ut samtliga 37 lägenheter?

– Nej, det kommer det inte bli. Det har rullat på väldigt bra, säger Maria Kumpula med ett leende.

Kommer det här boendet att frigöra andra lägenheter och hus i Kolbäck och Strömsholm?

– Jo, så är det. Vi kommer nog se en långsiktig effekt av detta.

Håkan Jansson är projektchef vid Hallstahem och har följt byggandet av Myran sen starten i oktober förra året. Den tidsplan som lagts ut har följts till punkt och pricka.

– Det har gått väldigt smidigt. Själva huset ska vara klart i månadsskiftet augusti/september, sen kommer det yttre efter det. Nu finns det egentligen inga kritiska moment kvar utan det borde kuggas som det planerats.

Det nya boendet kommer bland annat ha inglasade balkonger, uteplatser på markplan, solceller på taket, hiss samt att uppvärmningen av huset kommer ske med energieffektiv fjärrvärme. På entréplan kommer det även finnas en gemensamhetslokal som ska fungera som en mötesplats för seniorer.

Under byggandets gång har många Kolbäcksbor nyfiket inspekterat vad som håller på att hända.

– Det var länge sen något byggdes här så många är ju nyfikna, säger Maria Kumpula.

– Det brukar stå personer efter stängslet och titta. Det är många nyfikna så klart. Sen är ju den här platsen en central punkt som i princip varit en grop tidigare. Det är bra att det händer någonting, avslutar Håkan Jansson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-