Arboga
06:31 | 1 juni 2021

Flera markvibratorer stulna i regionen

Två har försvunnit i Arboga och en i Köping.

Polisen i Västra Mälardalen har nyligen fått in tre anmälningar gällande stölder av markvibratorer från företag i regionen. Ett företag i Arboga har anmält att två markvibratorer stulits. Maskinerna, som värderas till 20 000 kronor styck, stod på en trailer inne på företagets område när de stals. Den ena är svart och gul till färgen, medan den andra är orange och svart.

I Köping stals en markvibrator från ett företag någon gång under helgen, 28–31 maj. Maskinen stod på ett inhägnat område när den stals. Även den här markvibratorn värderas till 20 000 kronor.

Fler polisanmälningar: 

  • Vid 01.22 under natten till lördagen, den 29 maj, stoppades en personbil av en polispatrull på E18 i höjd med Skoftesta rastplats utanför Köping. Föraren, en kvinna i 60-årsåldern, visade tydliga tecken på narkotikapåverkan varpå hon fick följa med till stationen för att genomgå en kroppsbesiktning samt lämna bevisprov. Vid kontroll visade det sig även att kvinnan saknade körkort. Hon misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk samt grov olovlig körning.
  • Någon gång mellan 12.00 och 15.00 i söndags, den 30 maj, utsattes en bil parkerad på Ringvägen i Köping för skadegörelse. Ägaren upptäcke flertalet runda, skottliknande, skador i vindrutan på förarsidan. Under samtalet med polisen upptäckte ägaren även skador i plåten, hål i takfönstret samt hål i gummilisten. De cirkulära hålen kommer troligtvis från ett luftvapen. Skadorna på bilen värderas till 5 000 kronor. En anmälan om skadegörelse på bil har upprättats, men i nuläget finns ingen misstänkt.
  • Någon gång mellan lördagen och söndagen, 30–31 maj, försökte någon bryta sig in i en firmabil som stod parkerad på en adress vid Ringvägen i Köping. En ruta var krossad, men enligt anmälan tyder inget på att något hade stulits. En anmälan gällande försök till stöld genom inbrott har upprättats.
  • Någon gång mellan den 25 och 26 maj stals en vattenskoter som stod på Roddaregatan i Arboga. Enligt anmälan till polisen hade tjuven klippt upp låskedjan till fordonet. Vattenskotern, som är av märket “Sea-Doo Wake Pro” och blå samt röd till färgen, värderas till hela 210 000 kronor. En anmälan om stöld har upprättats, men i nuläget finns inga iakttagelser kring stölden.
  • Någon gång under sena eftermiddagen eller natten mellan den 27 och 28 maj tog sig en okänd gärningsman in i en grävmaskin som stod vid Sätraområdet i Arboga genom att krossa två rutor. Från maskinen stals en stor skiftnyckel till okänt värde.
  • På Sätraområdet skedde även ett stöldförsök någon gång under den gångna helgen, 28-31 maj. En okänd gärningsman hade brutit sig in i en bod vid en byggarbetsplats och inne i boden hittades brytmärken på två dörrar, men enligt anmälan verkar inget ha blivit stulet.
  • Mellan den 28 och 29 maj skedde ett inbrott i företagslokaler i Hällby strax utanför Arboga. Hur tjuven eller tjuvarna tog sig in i lokalen är oklart, men klart är att någon brutit upp dörren till ett kontor och sen stulit ett beigt kassaskåp som väger 120 kilo. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.
  • I Götlunda har två affärer anmält att en okänd gärningsman handlat varor med falska 500-kronorssedlar. Det ena fallet inträffade den 27 maj och det andra någon gång mellan 24 och 29 maj. Polisen har upprättat en anmälan om penningförfalskning, men i nuläget finns ingen misstänkt.
  • Vid 00.22 under natten till lördagen, den 29 maj, stoppade en polispatrull en personbil på Kungsgatan i Kungsör. Föraren, en man i 20-årsåldern, uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han fick då följa med till polisstationen för kroppsbesiktning och för att lämna bevisprov. Föraren misstänks nu för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott för eget bruk.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-