Medåker
08:55 | 15 april 2020

Medåkers skola kan läggas ned – utan folkomröstning

Kommunstyrelsen har tagit beslut om framtida skolorganisation.

Foto: Björn Blomgren/arkiv

Kommunstyrelsen beslutade tisdagen den 14 april att rösta för barn- och utbildningsnämndens förslag om den framtida skolorganisationen. Detta skriver Arboga kommun på sin hemsida.

“Förslagen innebär satsningar på en ny Gäddgårdsskola, en utbyggnad av Västergårdens förskola samt utbyggnad av Ladubacksskolan. I förlängningen planeras även för en ny förskola i Götlunda. Medåkers skola och Nybyholmsskolan föreslås avvecklas”, skriver Arboga kommun på hemsidan.

Under perioden 2025-2030 föreslås projektering och planering för att ny förskola i Götlunda och att nuvarande Ladubacksskolan byggs ut. Samtidigt föreslås Nybyholmsskolan avvecklas under samma period.

Kommunstyrelsen föreslår nu att kommunfullmäktige vid sammanträdet den 29 april beslutar enligt förslagen och att Medåkers skola läggs ned från höstterminen 2020.

Det skulle hållas en kommunal folkomröstning om Medåkers skolas framtid men omröstningen sköts upp på grund av den rådande situationen med coronaviruset.

“Det har medfört att kommunstyrelsen, som tidigare har valt att invänta folkomröstningen, innan beslut om den framtida skolorganisationen, nu väljer att gå vidare i processen”, skriver kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Röhfors förklarar varför:

– Vi vill gå vidare och genomföra vår satsning på Arbogas skolor och se till att alla elever får tillgång till en likvärdig skola även i framtiden. För att vi ska kunna hålla tidsplanen för strategisk lokalförsörjningsplan och strategisk ekonomisk plan för 2021-2023 behöver vi behandla frågorna om den framtida skolorganisationen i april. Gör vi inte detta riskerar vi negativa konsekvenser för flera år framåt, säger han till kommunens hemsida.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-