Fotboll
11:30 | 30 juli 2021

Tunga tapp hos Södra inför derbyt

Viktiga spelare lämnar för spel i USA.

Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker. Foto: David Eriksson

På lördag startar division 3-fotbollen igen efter uppehållet. Höstpremiären är en riktig smällkaramell: derby mellan Arboga Södra och Köping FF på Ekbacken.

Arboga hade en tung inledning på serien och förlorade tre raka matcher innan det lossnade ordentligt mot Nora i den fjärde och sista matchen innan sommaruppehållet (seger 4–2).

I derbyt, och resten av säsongen, får Södra klara sig utan duon William Lindblom och Patrik Valdnersson. För dem står en flytt till USA och college-fotboll på agendan.

– Det är två tunga tapp. De har varit riktigt bra de fyra första matcherna. Men det är som det är, nu får andra kliva fram, säger tränaren Mikael Wiker.

Derbyt blir också sista matchen för målvaktslånet från Örebro SK, Noah Svensson. Samtidigt har värvningen av en kanadensisk målvakt, som Wiker mer eller mindre räknat in, spruckit.

– Vi hade hoppats att Noah skulle stå hela hösten. Men han blir med imorgon och ska tillbaka till ÖSK på måndag. Så vi får fortsätta leta efter en målvakt, säger Wiker.

Hur är läget i övrigt inför derbyt?

– Det känns ändå bra. Vi har tränat på i tre veckor och det känns bättre än när säsongen startade. Vi kommer mer förberedda nu än vi gjorde inför de fyra första matcherna.

Vad tror du publiken kan vänta sig för typ av match imorgon?

– Båda lagen vet ganska väl var vi har varandra och spelar på liknande vis. Det kommer att bli tajt och jämnt och det kommer vara små marginaler som avgör. Det är derby och det kommer vara lite nerver, så det gäller att spela smart och inte bjuda på något.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-