Köping
09:00 | 24 februari 2024

Bissen Brainwalk i Köping tillbaka för trettonde gången

Den 21 april är det dags att samlas på Stora Torget och gå för hjärnforskningen.

Mathias ”Bissen” Larsson ser fram emot att delta i årets upplaga av Bissen Brainwalk. Foto: Björn Blomgren/arkiv

Det började som en promenad mellan far och son. Över tid har den växt sig större och blivit till en tradition.

Näst sista söndagen i april är det dags för den trettonde upplagan av Bissen Brainwalk i Köping.

– Vi hade ingen Brainwalk i fjol så det känns fantastiskt att det blir av i år. Det börjar bli en fin tradition, säger Mathias ”Bissen” Larsson till Magazin24.

Datumet är spikat och nu pågår planeringen med att sätta ihop dagen. En planeringsgrupp arbetar intensivt med det.

– Det kommer nog att bli ganska så likt jämfört med tidigare. Vi kommer ha sponsorer och partnerns på plats vid Stora Torget där även själva promenaden inleds. Längs med sträckan kommer de som går att få tilltugg för att hålla uppe energin. Sen får vi se vad som kommer hända på scenen vid torget. Det är inte riktigt klart än, men vi hoppas få dit en artist. Vi jobbar på det, säger Mathias.

Vid tidigare Brainwalks har legendariske ishockeytränaren Curt Lundmark varit konferencier på torget. Mathias ”Bissen” Larsson hoppas och tror att Lundmark är med även i år.

– Curt har varit med länge nu och är en positiv kraft. Min förhoppning är att han kommer till Köping även denna gång. Sen hoppas vi såklart att Bissen Brainwalks partners ställer upp ännu en gång, även fast det är lite kärvare ekonomiska tider just nu. Alla våra pengar går till en god sak och vi hoppas kunna skänka så mycket som möjligt.

Bissen Brainwalk brukar locka över en skara människor vid varje arrangemang, både i Köping och flera andra städer. Mathias hoppas att köpingsborna gör detsamma i år.

– Det är det viktigaste! Att folk kommer dit och deltar för en bra sak. Även om man inte kan gå så långt så kan man komma till torget och bidra där. Alla kan göra något, säger ”Bissen”.

Som avslutar:

– Sen är det bara hoppas att vädrets makter är med oss den dagen. Bra väder gör att fler kommer, så är det. Efter den här vintern är vi förtjänta av en kanonvår. Förhoppningsvis är det så den 21 april.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-