Ishockey
22:05 | 13 oktober 2021

Fjärde raka förlusten för Köping HC: ”Vi gör inte mål”

Fjärde omgången spelades under onsdagskvällen i Hockeyettan Västra. Köping HC mötte topptippade Mariestad BoIS. Vilket blev fjärde raka förlusten för Köping.

Deppiga miner efter baklängesmål. Fotograf: Rasmus Forsström

Det var dags för omgång fyra i Hockeyettan Västra under onsdagskvällen. Ett drabbat Köping HC som inte tagit några poäng alls in så här långt i säsongen. Mötte ett topptippat Mariestad.

Mariestad tog ledningen ganska snabbt in i första perioden. En styrning som smiter mellan benen på Jonas Eneroth i Köpingskassen. Det var inte målvaktens dag i Köping som skickade en felpassning. Som Mariestad snappade upp och kommer på friläge och sätter 0-2. Köping kämpade på och var nära att reducera men pucken ville inte hitta in.

Marcus Viitanen. Fotograf: Rasmus Forsström

Köping öppnade andra perioden starkt. Man fick ett power-play och behöll pressen men lyckades inte få in pucken. 5 mot 3 spel för Köping skulle inte generera något mål heller trots stor press under mitten perioden. Istället utökar Mariestad i boxplay när man kommer på friläge och hade 0-3 inför sista.

Sista perioden var det aggressivt och underhållande hockey från båda hållen. Det blev lite grinigt mot slutet. Köping drog på sig en utvisning och Mariestad kunde utöka till 0-4, vilket även blev slutresultatet.

Johan Hellström kommenterar matchen så här:

– Det är klart det är frustrerande. Ser man på prestation och spel så är vi inte sämre än Mariestad någonstans idag. Men vi har en jobbig start på matchen vilken blir en uppförsbacke. Vi gör mycket bra men vi gör inte mål.

Hur ska ni göra för att göra mål i såna här matcher? 

– Det handlar om att sänka axlarna. Jag tror vi överarbetar situationen. Vi tänker för mycket när lägerna dyker upp. Det är bara back to basic, sänka axlarna och nyp dit pucken, säger Johan om hur Köping ska tillbaka in i målprotokollet.

Kaptenen Marcus Viitanen var inte heller jättenöjd med dagens prestation.

– Surt så klart. Fjärde raka torsken så att det sätter sig lite i huvudet. Man har inte självförtroendet där. Det var väl det som skiljde lite, vi har inte självförtroendet i avsluten riktigt. Vi får inte in pucken och dem tar vara på det, säger han om matchen.

Serieledarna Surahammar kommer på besök på fredag hur går tankarna kring det? 

– Revanschsugen och det är derby. Det blir en kul match och vi ska sätta våra lägen, säger kapten Marcus om derbyt på fredag.

Surahammar vann sin match idag på hemmaplan mot Skövde IK med 3-1. Surahammar är serieledare fortfarande efter en stark start i Hockeyettan Västra. Man möter Köping på fredag i ett hett derby.

Matchstatistik: Köping HC – Mariestad BoIS HC 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Skott: 29-30 (7-10, 13-6, 9-14)

Utvisningar: Köping HC 2×2, Mariestad BoIS 3×2

Publik: 187

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-