Västra Mälardalen
08:43 | 20 juni 2021

Lättnad hos VM IBK som nu får tillgång till hemmaplanen

Västra Mälardalen IBK har efter lång väntan fått möjligheten att köra med klubba och boll igen i nya hallen vid Köpings Bad & Sport.

Köpings Bad & Sport blir hemmaplan för Västra Mälardalen IB Köping kommande säsong. Foto: David Eriksson

Västra Mälardalen IB Köping har fått se de två senaste säsongerna bli stoppade av pandemin. Nu hoppas klubben få chansen att genomföra en hel säsong med start denna höst. Ett led i uppstarten av innebandyn är att VM IBK sen vecka 23 har fått börja träna inne i nya hemmaplanen Köpings Bad & Sport.

– Vi kommer köra någon gång i veckan och sen tränar tjejerna även på egen hand innan vi kör i gång fullt i augusti. Det var länge sen vi höll på med innebandy känns det som så det känns väldigt skönt att vara i gång igen. Man kommer verkligen ihåg varför det är så kul och varför man håller på med det, säger VM IBK-tränaren Anders ”Granen” Granlund.

Han säger vidare:

– Livet har ju rullat på trots pandemin och man har skaffat nya vanor, men det är bara att planera om igen. Jag var inte med första träningen, men det ska bli grymt kul att träffa tjejerna igen. Samtidigt håller jag tummarna för att vi ska gå genomföra en hel säsong.

Känns det ringrostigt?

– Självklart, men så ska det vara. Det gäller bara att ta sig igenom de första veckorna och sen ta steg för steg hela tiden. Jag känner att vi har en bra grundstruktur i spelet som vi kan jobba vidare med, men som sagt är det bara att hålla tummarna och hoppas på en hel säsong.

VM IBK-tränaren Anders ”Granen” Granlund ser fram emot och hoppas på en full säsong med start i höst. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

På spelarfronten har det hänt en del inför kommande säsong. VM IBK har redan presenterat 20-åriga forwarden Kajsa Pettersson som det första nyförvärvet.

Pettersson värvades från Rönnby IBK U och därifrån har VM även hämtat in Emelie Isaksson och Natalie Uppling.

– Det är tre bra nyförvärv som kommer tillföra mycket till vårt spel – både på back- och forwardssidan. Vi kommer att diskutera deras roller framöver, men det är helt klart att Kajsa, Emelie och Natalie gör oss till ett bättre lag, säger ”Granen”.

Har ni fler nyförvärv på gång? 

– ”Frippe” (sportchefen Fredrik Norén) pratar med ett par spelare och har några järn i elden så att säga, men det har han hela tiden! Det kan bli några nya spelare som ansluter lite längre fram. Det beror lite på vilka som kommer in på sina nya utbildningar och så. Vi får se helt enkelt.

Till kommande säsong får VM dock klara sig utan jättetalangen Gry Norstedt. 18-åringen från Arboga har nämligen skrivit på för Rönnby i SSL.

– Jätteroligt att hon får chansen och att Rönnby har koll på våra spelare. Det är ett svårt steg för Gry att ta, men det ska bli kul att följa henne, säger ”Granen”.

Granlund själv förlängde sitt kontrakt med VM IBK i maj. Ett enkelt beslut, menar han.

– Det var inga konstigheter. Jag kände tidigt att jag vill fortsätta med det vi byggt upp här. Vi har varit och nosat på SSL-kval och det vill jag gärna göra igen, avslutar Granlund.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-