Basket
17:03 | 1 maj 2021

Jotti om avskedet: ”Nästan som att skilja sig”

Populäre tränaren lämnar med flaggan i topp.

Jotti Nikolaidis. Foto: Björn Blomgren

Det har varit ett omtumlande dygn för alla som följer Köping Stars. Igår kom det chockartade beskedet att klubben sparkar tränaren Panagiotis Nikolaidis. Upprörda supportrar svarade med att starta en namninsamling och ordnade en demonstration utanför Karlbergshallen.

”Jotti” känner sig hedrad över stödet, men uppmanar styrelsen och medlemmarna att dra åt samma håll.

– Även om jag inte gillar beslutet och tycker att det är fel vill jag inget annat än klubbens bästa. Det har jag velat ända sedan jag kom tillbaka till Ullvi Basket, som nu är Köping Basket. Det är en fin aktion men jag hoppas att klubben kan enas med sina medlemmar. Jag hoppas att de kan stötta den nya tränaren och tränarteamet som kommer på plats så att klubben kan fortsätta sin resa, säger han till Magazin24.

Nikolaidis fick beskedet att klubben inte vill förlänga hans kontrakt som A-lagstränare under fredagen, några timmar innan det blev officiellt.

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Det är klart det var en stor besvikelse. Jag har varit i klubben i så många år och fått vara en del i att vara med och bygga upp klubben. Främst då sportsligt. Det känns nästan som att skilja sig från sin flickvän. Klubben har varit min andra familj, så det är klart det känns väldigt hårt.

Vad fick du för förklaring till beslutet?

– Att klubben satsar på en 2.0-variant och att man i det vill fortsätta med en ny tränare. Uppenbarligen vill man ha en ny person och en ny röst. Det får jag bara acceptera. Det är baksidan med elitidrott.

Många är av åsikten att det var ett hårt beslut. Speciellt med tanke på att du blev utsedd till årets coach i SBL för bara ett år sedan. Hur tänker du kring det?

– Jag är fel person att svara på det. Jag är stolt över det arbete jag har gjort. Inte bara jag, det är fler som har varit med och sett till att vi tagit steg med klubben hela tiden. Hela föreningen är ju byggd väldigt mycket på ideella grunder; vår styrelse och alla funktionärer som jobbar.

Vad händer nu för din del?

– Jag har inte hunnit fundera på det, jag var inställd på att fortsätta. Jag har brunnit för det här ända sedan vi var i division 2 och drömde och planerade för att avancera. Det känns lite snopet. Jag har inte känt mig klar med mitt arbete.

Det återstår att se om årets coach 2020 dyker upp vid sidlinjen säsongen 21/22.

– Jag vet inte vilken väg jag ska gå nu. Om det dyker upp något som är intressant, eller om jag bara ska jobba civilt. Jag har fler än mig själv att tänka på. Jag har en familj också.

”Jotti” avslutar med att tacka alla som varit med på resan de senaste sex åren: från Ullvi Basket till Köping Stars och från division 2 till SBL.

– Jag har haft sex fantastiska år i klubben och haft med många fantastiska människor att göra. Alla spelare, alla assisterande tränare, alla runt laget, alla funktionärer… Egentligen hela klubben och alla som har supportat oss i stan. Jag är väldigt stolt över att ha fått vara en del av det.

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-