Basket
11:56 | 3 december 2021

Ljusare skadeläge för Köping Stars

Flera spelare återvänder när seriespelet återupptas.

Hampus Åhlin och Köping Stars jagar en seger efter nio raka förluster. Foto: David Eriksson/arkiv

Köping Stars hade skadebekymmer under november månad och tvingas till tät matchande med en tunn trupp. När SBL återupptas under fredagskvällen efter ett uppehåll är läget annorlunda.

– Vi har haft hela spelartruppen tillgänglig i åtta träningar. Så kul, så roligt!, säger Köping Stars-tränaren Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida inför fredagens bortamöte med regerande mästarna Norrköping Dolphins. 

Hampus Åhlin och Jordan Giles är båda redo för spel igen efter skada. Åhlin har kämpat sig tillbaka från en bruten tumme och Giles har rehabiliterat en knäskada.

– Jag förväntar mig inte att Hampus och Jordan ska visa perfektion efter så lång skadefrånvaro, men de ska få spela så mycket de kan och förtjänar. Det blir att hålla ett vakande öga på dem, menar Gehrke.

– Skadan är läkt och jag är till och med i bättre fysisk form än tidigare, säger Hampus Åhlin.

Jordan Giles. Foto: David Eriksson

– Mentalt har det varit frustrerande och tufft, men den senaste månaden har känts bättre. Rehaben har gått bra, och jag är redo att spela på fredag. Men jag är väl ännu inte i den form jag vill vara, säger Jordan Giles.

Dessutom närmar sig Oliver Gehrke sin debut i Stars-linnet efter lång skadefrånvaro på grund av ett avslitet korsband. Han är dock inte aktuell för spel mot Norrköping.

Oliver Gehrke. Foto: David Eriksson/arkiv

– Jag är jävligt redo och sugen att spela. Men att säga att ”det känns bättre” är ändå bara ord – det ska även bevisas på planen. Spela match än något helt annat än att träna, säger Oliver Gehrke till Stars hemsida. 

Inför fredagskvällens återstart av SBL ligger Norrköping på en andraplats med 20 poäng på 13 matcher. Köping Stars i sin tur ligger på en åttondeplats med åtta poäng på tolv matcher. Det är med andra ord en tuff uppgift som väntar Stars i Stadium Arena.

– Norrköping tappade många spelare inför årets säsong, men har ändå fått ihop ett komplett lag. Ett kollektiv, där sex-sju spelare som alla med en ”het kväll” kan leverera över 20 poäng, säger Torbjörn Gehrke.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-