Nöje
19:00 | 18 maj 2021

Moha har fått mersmak efter skådespelardebuten

Moha Frikraft låter sig inte stoppas av sina diagnoser, i veckan gjorde hon debut som skådespelare i den laddade dramaserien ”Dör för dig”.

Moha Frikraft och Adja Krook spelar kusiner i dramaserien "Dör för dig". Foto: Oskar Gustafsson

Den 13 december 1989 föddes Moha Frikraft på Köpings lasarett, och hennes liv fick en tuff start.

”Ända från början var jag unik. En svår CP-skada som fastställd förlossningsskada gjorde att läkarna inte gav mig mycket hopp om ett liv. De menade att jag aldrig skulle kunna gå, knappt ens sitta upp. Jag har hela tiden försökt se det positiva i allt och vetskapen om att jag är unik har bara växt med åren.”, skriver hon på sin hemsida.

Foto: Tomas Gunnarsson

På senare år har hon även diagnosticerats med ADHD och autism, två diagnoser hon ser som styrkor.

– Jag är stolt över mina handikapp, det är ju liksom jag. Dessa dolda handikapp syns inte vilket gör det svårt för mig att fungera på samma sätt som andra människor.

Som 31-åring kan hon titulera sig som både författare, bloggare, rullstolsmodell och nu även skådespelare.

Moha Frikaft som underklädesmodell. Foto: Tomas Gunnarsson

Den 17 maj var premiären för dramaserien ”Dör för dig” på UR Play, och därmed Moha Frikrafts skådespelardebut.

”Dör för dig”är en del av UR:s storsatsning för att ge ungdomar, unga vuxna, föräldrar och skolpersonal kunskap som ska hjälpa dem att förebygga våld och se tidiga tecken på en osund eller destruktiv relation.

I serien får vi följa Jossan (Adja Krook) som blir kär i Victor (Anton Forsdik) och dras in i en destruktiv relation. Moha spelar Jossans kusin Emma, som tillsammans med Jossans mamma (Elin Ek) blir viktiga för huvudkaraktärens väg ut från relationen.

Med serien kommer även en lärarhandledning för klassrummet.

– ”Dör för dig” är min debut som skådespelare, vilket känns otroligt spännande. Hela processen har känts som en utmanande gåva eftersom jag utmanar mina talsvårigheter till max. Det är roligt att vi som är rullstolsbundna också börjar synas, säger Moha i ett pressmeddelande.

Hennes medverkan i ”Dör för dig” har gett blodad tand.

– Att stå framför en kamera är ett av mina livskall, nu drömmer jag om att få spela flera roller som skådespelare och att få göra en dokumentär om min gripande livshistoria.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-